VIDEO | Cum a apărut virusul care stârnește panică în toată lumea

Noul tip de pneumonie aparut în China, pentru care nu există vaccin sau antibiotic, a depăşit graniţele acestei ţări! Thailanda este prima din lume care raportează un caz de infecţie cu virusul Vuhan. A fost denumit așa după provincia în care au fost raportate primele îmbolnăviri şi unde un om a murit deja. În ţara noastră, Direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ au transmis avertizări către spitale să acorde atenţie sporită simptomelor acestei afecţiuni!

D.S., joi 16 ianuarie 2020 , 15:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe aeroportul internaţional din Bangkok, Thailanda, a fost depistată femeia care venea din China şi era purtătoare de virus Wuhan.

Acesta este un coronavirus nou, provoacă o formă atipică de pneumonie şi s-a format în decembrie anul trecut, într-o piaţă de peşte din provincia cu acelaşi nume, demolată ulterior de autorităţi.

Boala s-a răspândit rapid din cauza faptului că nu există vaccin sau antibiotic împotriva ei, ci doar tratamente adaptate până la crearea unor substanţe noi.

Citeste si: ALERTĂ MEDICALĂ: Un virus misterios se răspundește în întreaga lume. Ce simptome are?

Cum a apărut virusul care stârnește panică în toată lumea

Autorităţile din Thailanda au luat măsuri urgente pe aeroport, de teamă ca boala să nu ajungă să facă victime la nivel internaţional - aşa cum s-a întâmplat cu virusurile SARS şi MERS, în 2002, respectiv 2013, care au ucis aproape 1.300 de oameni.

Deşi virusul provine de la fructe de mare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii este în alertă şi nu exclude posibilitatea extinderii la o scară mai largă.

În China, sunt deja confirmate oficial 576 de îmbolnăviri cu virusul Wuhan, iar unul dintre pacienti a murit.

Citeste si: Alertă la nivel mondial: un virus periculos din China face ravagii și se extinde cu rapiditate. A fost raportat deja un deces

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si