Paul este cel mai bun exemplu atunci cand vine vorba despre povestea de succes a unui insotitor de bord.

PAUL: Nu aveam nicio treaba cu aviatia pana in acel moment. Auzisem de la o ruda de-a mea de aceste cursuri. La 4 ani de activitate am ajuns sef de cabina. Sunt niste trepte pe care trebuie sa le parcurgi.

Desi este barbat, intr-o meserie dominata astazi de femei, spune ca isi doreste sa iasa la pensie ca insotitor de bord.

Iata cum arata o saptamana din viata lui.

Ca se castiga bine ca stewardesa ne-a confirmat si Andreea, care lucreaza deja de 12 ani.

La Scoala Superioara de Aviatie Civila, cursantii invata de la proceduri de actiune in caz de situatii de urgenta, pana la meteorologie si legislatie.

Cursul costa undeva la 2000 de euro si cuprinde atat partea teoretica, cat si partea practica. Dureaza aproximativ 6 sapt. Sunt undeva la 100 de ore. In afara de limba engleza, cursantul nu trebuie sa stie nimic. Tot ce are nevoie va invata aici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cât de darnici sunt românii când lasă bacșis

Daca pentru a face cursul nu e nevoie nici macar de diploma de Bac, multe companii sunt destul de riguroase si impun anumite conditii.

ALEXANDRA MARIN- REPORTER KANAL D: Trebuie sa nu ai problem de sanatate sa nu ai probleme de sanatate, sa ai diploma de bacalaureat, sa cunosti limba engleza la un nivel mediu, sa stii sa inoti si sa nu ai tatuaje la vedere.

Acestea sunt doar cateva dintre conditiile companiilor aeriene pentru a angaja un insotiotr de bord.

Cerinte sunt si dupa angajare. Uniforma, parul sau machiajul trebuie intotdeauna sa fie impecabile, iar spatele trebuie tinut drept, pentru ca a fi insotitor de bord este o mandrie. In functie de compania la care te angajezi, salariul poate ajunge la cateva mii de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si