„În realitate, job-ul de influencer nu e așa ușor precum pare. Ce trebuie să faci ca să devii un creator de conținut și ce trucuri trebuie să aplici, ne spune astăzi Valentina Pufulescu, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență și trainer de comunicare”,
Cum devii un influencer de succes?
Simona Pătruleasa: Bună dimineața, Valentina! Bine ai venit la noi!
Valentina Pufulescu: Bună dimineața, mulțumesc pentru invitație!
Simona Pătruleasa: Așadar, care sunt pașii dacă ne dorim să devenim influencer și ce trebuie să facem?
Citește și: VIDEO- Zeci de mii de euro lunar și un job lejer. Ce spun tinerii despre a fi influencer?
Valentina Pufulescu: Știu că pare foarte simplu, dar asta este și cheia.
În momentul în care un lucru pare foarte simplu înseamnă că îl faci bine și ca să faci bine ceva, trebuie să te pricepi la asta. Primul și primul lucru pe care trebuie să îl facă oricine care dorește să creeze conținut online sau poate chiar și offline, trebuie să își găsească nișa. Ce înseamnă asta? Înseamnă că trebuie să înțeleagă foarte bine la ce se pricepe, ce știe să facă.
Poate știu să povestesc, poate știu să dansez, să croșetez, să împletesc buchete de flori. Important este să știi foarte bine ce știi să faci și să nu exagerezi, să te limitezi la ce știi să faci. În al doilea rând trebuie să ne găsim scopul, de ce vrem să facem asta. Trebuie să răspundem foarte, foarte clar la această întrebare. Poți să scrii pe hârtie „de ce” și răspunzi „vreau să creez conținut educațional”, adică vreau să-i învăț pe oameni să facă sau poate vreau să le spun oamenilor ce să facă, să le dau un call to action.
Să-mi cumpere cursul, să vină la examen, să mă voteze, să nu cumpere un produs, să citească etc. Dacă au aceste două lucruri foarte bine așezate în minte și au o strategie foarte clară, deja au un start foarte bun.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro
Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro
Simona Pătruleasa: Cât de importantă este credibilitatea într-o astfel de situație?
Valentina Pufulescu: Credibilitatea este totul. Este atuul fără de care nu poți să te afișezi nicăieri, nici în online, nici în offline. Credibilitatea nu înseamnă să pretinzi că știi, să faci ce nu știi să faci, că ești ceea ce nu ești. Cu alte cuvinte, nu trebuie să minți. Generația Z știe totul, este tot timpul în online și îți urmărește fiecare mișcare și în momentul în care ai mințit, te-a taxat imediat.
Apoi, credibilitatea vine și din voce. Trebuie să-ți antrenezi vocea în așa fel încât să nu sune pițigăiat. Și nu în ultimul rând, trebuie să faci niște exerciții de dicție în așa fel încât să vorbești clar și coerent ca oamenii să poată să te urmărească cu ușurință și să țină minte mesajul pe care îl transmiți.
Simona Pătruleasa: Așa este. Știu că ai pregătit câteva trucuri pentru că, evident, cei care vor să devină creatori de conținut au nevoie să vorbească în fața celor care îi urmăresc.
Valentina Pufulescu: În primul și în primul rând trebuie să vorbim despre respirație. Respirația este fundația unei case. Nu poți să construiești o casă dacă nu ai fundație și atunci trebuie să înveți să respiri foarte, foarte bine. Este un exercițiu foarte simplu pe care îl putem face oricând ca să învățăm să respirăm profund, să respirăm de aici din diafragmă. Diafragma este mușchiul principal al respirației, este organul care propulsează o cantitate foarte mare de aer în cavitatea bucală și ne ajută să susținem sunetele.
Cuvintele se formează corect, ca o minge perfect umflată în momentul în care avem suficient de mult aer în gură. Din punctul meu de vedere cel mai simplu și cel mai eficient exercițiu de dicție este să vorbim pe silabe. Vorbitul pe silabe este extraordinar. Luăm o pagină, luăm o postare de pe Facebook sau de unde vrem noi și o citim pe silabe. Dacă citim 10 minute pe silabe în fiecare zi, la două-trei zile dicția noastră se va îmbunătăți extraordinar.
Citeste si: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”- kfetele.ro
Citeste si: De ce Connect-R și Alex Velea nu au permis de conducere? Răspunsul amuzant al artistului- radioimpuls.ro
Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro
Simona Pătruleasa: Pe final, te rog, să ne spui în câteva cuvinte ce fac cei care sunt rârâiți, săsâiți, peltici?
Valentina Pufulescu: Să meargă mai departe, să aibă încredere în ei. Acestea sunt pseudodefecte din punctul meu de vedere. Atât timp cât se înțelege clar ceea ce spui, acesta nu este un defect. Este particularitatea, ta te face unic, te face autentic. Dacă ai o problemă foarte mare ești foarte bâlbâit și nu se înțelege nimic din ceea ce spui, atunci da, trebuie să mergi la logoped. Altfel nu. Este un lucru foarte original și dacă cineva te critică în online pentru că ești rârâit, sâsâit, trebuie să dai ignore, delete, block. Acele comentarii nu sunt relevante, nu îți dau ție valoare. Faptul că ești sâsâit nu înseamnă că ești mai prost, că nu știi să faci ceea ce știi să faci cel mai bine. Ești profesionist și faptul că ești sâsâit nu-ți scade din valoare și din muncă. Prin urmare, să încurajăm diversitatea ideilor, dar să ne unim împotriva urii.