VIDEO - Cutremur puternic în Croația: Mai multe clădiri s-au prăbuşit în zona capitalei Zagreb

Un cutremur puternic a zguduit Croaţia, la doar o zi după ce un alt seism, de mai mică intensitate, a fost semnalat în aceeaşi zonă. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în zona capitalei Zagreb, oraş situat în apropierea epicentrului. Cutremurul de marți a avut o magnitudine de 6,4 şi a fost resimţit în mai multe ţări din Balcani.

Author: Mircea Pop marți 29 decembrie 2020 , 19:33

Cutremur puternic în Croația
Cutremur puternic în Croația
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineaţă în Croaţia, primul cu magnitudinea 4,6, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA.

Printre nori de praf şi fum, clopotele bisericilor au început să bată în urma cutremurului puternic. Imaginile pe care le urmăriţi au fost înregistrate chiar în timpul seismului care a zguduit mare parte a Balcanilor, dar a fost resimţit şi în Ungaria sau Austria. Imediat, haosul a cuprins localităţile afectate, în special Petrinja.

Dintr-o maşină peste care a căzut un zid, trecătorii au scos un copilaş speriat de ceea ce a trăit. Salvatorii au continuat să dezgroape autoturismul de sub resturile de cărămizi sparte pentru a-i căuta şi părinţii.

Primarul localităţii a precizat că toată lumea este înspăimântată şi încearcă să îşi contacteze rudele:

”Petrinja are nevoie de ajutor! Oamenii sunt speriaţi, încearcă să ia legătura cu familiile şi prietenii lor, dar nu este semnal, semnalul este la pământ! Este panică totală! Sperăm că toată lumea este în regulă, însă nu avem nicio informaţie despre cine sunt victimele şi persoanele rănite!”

Momente de panică în Croația

Un reporter care transmitea din zonă a fost surprins de o replică destul de puternică a seismului. La fel a păţit şi guvernatorul regiunii afectate de mişcarea telurică. Oficialul croat a fugit din faţa jurnaliştilor.

Citeste si: Cutremur puternic în Croaţia

În aceeaşi localitate, persoanele cazate la un cămin de bătrâni au fost scoase pe stradă de frica unor replici.

Specialiştii vorbesc despre o anomalie în cazul cazul cutremurelor din Croaţia, întrucât, primul cutremur, produs luni, a avut o magnitudine de 5.2, iar cel de marți, care ar fi trebuit să fie o replică, a avut o magnitudine de 6.4.

Un seism atipic

De regulă, sunt puţine cazuri când se produce un asemenea fenomen, ca replica să fie mai mare decât şocul principal.

Citeste si: Cutremur puternic în Turcia

O fetiţă de 12 ani şi-a pierdut viaţa în urma acestui cutremur, iar pagubele materiale sunt uriaşe.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si