VIDEO | Datornicii la stat ar putea ajunge la pușcărie. Propunerea șocantă a ministrului Finanțelor

Datornicii la stat ar putea ajunge la inchisoare! Este propunerea ministrului finantelor, Eugen Teodorovici. Culmea ironiei este ca cele mai mari datorii le au chiar institutiile de stat. Intre timp, cei care obtin venituri din drepturi de autor sunt revoltati. Multi spun ca apar restante din cauza unor greseli ale sistemul informatic al fiscului.

D.S., luni 16 septembrie 2019 , 20:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mircea Capatana: Este strigator la cer. E de o umilinta si de o rautate dusa la extrem.

Mircea Capatana are o experienta de peste 12 ani in mediul de afaceri si este revoltat de noua initiativa a finantelor, care spune ca cei care nu platesc impozitele si contributiile la stat in 30 de zile de la scadenta, risca sa stea in inchisoare pana la 6 ani.

Mircea Capatana: Cine a pus termenul de 30 de zile nu stie pe ce lume traieste. Clientul nu te plateste tu nu iti iei bani si intri in incidenta acestei legi si teoretic este pasibil de inchisoare fara ca tu sa greseti ceva.

Datornicii la stat ar putea ajunge la pușcărie. Măsura, considerată prea aspră

Propunerea ministrului finantelor vizeaza si persoanele fizice. Ea specifica insa faptul ca, daca datoria este mai mica de o suta de mii de euro, contribuabilul poate evita inchisoarea daca plateste suma datorata de indata.

Chiar si asa, masura este considerata prea aspra de celebrul gimnast, Marian Dragulescu. Si pe el il va afecta proiectul ministrului de finante.

Marian Dragulescu: Cred ca ar trebui asa, pe etape. Prima oara, popriri. Ulterior daca nu se pot obtine, poate putem vorbi si de o pedeaspa penala.

Actorul Eugen Cristea ne povesteste si el despre experientele neplacute cu Fiscul.

Eugen Cristea: ANAF, cel putin in ultimii 3 ani, m-a uscat. M-a uscat de bani, dar, am tacut, am inghitit, m-am dus, am platit. Probabil mare parte din calcule sunt gresite in avantajul lor.

Culmea e ca statul are de incasat cei mai multi bani tot de la stat. Jumatate dintre datorii vin din partea institutiilor publice. Anul trecut, intreprinderile de stat aveau datorii totale de 30 miliarde lei, din care 7 miliarde, plati restante.

Robert Croitoru - analist fiscal: Cele vizate sunt companiile de stat, insa mi-e greu sa cred ca cineva angajat al Guvernului va face puscarie din cauza asta.

In ceea ce priveste companiile private, aproape 2.500 au restante la stat, arata datele ANAF.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si