VIDEO | De ce a luat foc femeia aflată pe masa de operație și cine este vinovat. Patru anchete pentru aflarea adevărului

Un întreg lanţ de acuzaţii, speculaţii şi scenarii îngrozitoare începe să se apropie de adevăr odată cu declanşarea a nu mai puţin de 4 anchete la spitalul de urgenţă Floreasca din Capitală! Un dezinfectant de mâini ar fi provocat focul care a cuprins trupul femeii aflate pe masa de operaţie. Medicii care se ocupau de intervenţie au folosit substanţa cu alcool, fără să ştie că aceasta nu trebuia pusă în contact cu aparatura electrică.

Author: D.S. duminică 29 decembrie 2019 , 18:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Între viaţă şi moarte se zbate acum femeia care a luat foc în timp ce era operată de cancer la cel mai mare spital de urgenţă din ţară, după ce ar fi fost refuzată de alte unităţi!

Iată ce a scris personalul medical în notele explicative date după accident.

RAPORT DAT DE UN BRANCARDIER: „Intrând în sala 1, am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.”


 
RAPORTUL ALTUI BRANCARDIER: „M-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator, care avea o galeata de apă în mân. I-am luat găleata, ducându-mă în sală. Ajunsă acolo, era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul.”

Citeste si: Un deputat USR vrea să depună plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Cadrele medicale care au luat decizia de a înlocui biocidul cu dezinfectantul care conținea alcool- pentru că pacienta era alergică la cel clasic, cu iod, nu au ştiut că electro-cauterul ce urma să fie folosit nu trebuia pus în contact cu soluții inflamabile. Asta deși se presupune că trebuie să fie instruite înainte de a li se permite intrarea în blocul operator.

Reporter: Cine trebuia să știe că acel electro-bisturiu nu trebuie folosit?

HORAŢIU MOLDOVAN, secretar de Stat în Ministerul Sănătății: Evident, cei care îl folosesc, medici, asistenți, toată lumea.

Recomandările din utilizarea lui exclud folosirea cu biocide inflamabile, era probabil utilizarea altui biocid.

Chirurgul care a condus echipa de intervenție, profesorul Mircea Beuran, susține că NU se afla în sala de operație când a izbucnit focul.

MIRCEA BEURAN: Le-am spus colegilor: Eu sunt în afara Bucureștiului, vin cât pot de repede, dar o hemoragie nu poate să aștepte. Intrați cu ea în sală. În timp ce veneam spre spital, am primit un alt telefon prin care am fost anunțat că în sala de operație s-a aprins câmpul operator.

Am intrat, am finalizat operația, motiv pentru care, la închiderea operației și la scrierea protocolului operator, am parafat pentru că am devenit membru al echipei. Putem să verificăm pe camerele de luat vederi, la venirea în spital, la venirea în blocul operator, corelarea cu orele la care se scriu protocoalele.

Camerele de supraveghere nu au fost, însă, nici până acum solicitate de către Corpul de Control al
inisterului Sănătăţii, asta deși puteau să lămurească multe dintre contradicții.

În plus, în lipsa lor, orice altă variantă vehiculată până la finalizarea anchetei are la fel de multă susţinere în acest incident şocant!
Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel de la care au plecat toate dezvăluirile în spaţiul public, a postat astăzi detalii noi despre ceea ce s-ar fi întâmplat în sala în care femeia a luat foc pe patul operator:

Polițiștii s-au autosesizat, însă nu există și o plângere penală a familiei până la acest moment.

Fiul pacientei se pare că a angajat un avocat și urmează să se adreseze azi sau mâine organelor de urmările penală.

Nu mai puţin de 4 anchete au fost declanşate: cea a spitalului Floreasca, ancheta sanitar-veterinară, cea a corpului de control trimis de ministrul sănătăţii plus investigaţia poliţiei! În tot acest timp, femeia de 66 de ani se zbate între viață și moarte, la secţia de terapie intensivă.

Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că mâine va depune la Parchetul General o sesizare penală în acest caz.

Citeste si: VIDEO| Val de anchete la Spitalul Floreasca, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operație. Ce a decis ministrul Sănătății


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si