VIDEO | Val de anchete la Spitalul Floreasca, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operație. Ce a decis ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce o pacientă a ars pe masa de operaţie. Victor Costache nu a ezitat să vorbească despre o posibilă musamalizare a cazului. Incidentul s-a petrecut duminica trecuta, dar ministrului spune că a aflat abia vineri seară. Între timp, la spitalul Floreasca este o anchetă uriasă.

D.S., duminică 29 decembrie 2019 , 13:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Femeia arsa in dramatica operatie de la spitalul Floresca este in stare critica. Are arsuri pe 40% din suprafata corpului.

Dezvaluirile au ajuns in presa dupa ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat cazul incredibil pe pagina sa de facebook.

Din declaratiile angajatilor spitalului reiese ca atunci cand a fost folosit electrocauterul, pielea bolnavei și materialele sterile au luat foc.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a reactionat dur si a anuntat ca a trimis Corpul de Control la unitatea sanitara. Victor Costanche nu a exclus o posibila musamalizare a cazului. Aceasta deoarece incidentul s-a petrecut duminica trecuta, iar ministrul a aflat abia vineri seara.

Citeste si: Explicaţiile medicului Mircea Beuran în cazul pacientei arse în timpul unei operații la Spitalul Floreasca

VICTOR COSTACHE, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „Am aflat, din păcate, din surse terţe. Nu am aflat de la conducerea spitalului cum ar fi fost normal, având în vedere că este un spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Am trimis atât Inspecţia Sanitară de Stat. cât şi Corpul de Control”.

Martorii prezenti in sala de operatie il plaseaza la fata locului pe medicul Mircea Beurean, seful sectiei de chirurgie generala, dar acesta respringe orice acuzatie.

PROF. DR. MIRCEA BEURAN, SEF SECTIA CHIRURGIE III, SPITALUL FLOREASCA: La un interval de timp, a făcut această hemoragie pentru care le-am spus colegilor: Eu sunt în afara Bucureştiului, vin spre spital

cât pot de repede, dar o hemoragie nu poate să aştepte şi atunci intraţi în sală. Ei au intrat cu ea imediat în sală. În timp ce veneam spre spital am primit un alt telefon în care eram anunţat că în sala de operaţie s-a aprins câmpul operator. Am intrat, am finalizat operaţie, motiv pentru care la închiderea operaţiei şi la scrierea protocolului operator, am parafat pentru că am devenit membru al echipei.
Putem să verificăm pe camerele de supraveghere la venirea în spital, la venirea în blocul operator.

Familia pacientei precizează, într-un comunicat, că nimeni nu le-a prezentat gravitatea incidentului petrecut în blocul operator al Spitalului Floreasca.

Conducerea Spitalului Floreasca a anunţat, ieri, că a demarat o anchetă administrativă încă din ziua producerii evenimentului.

În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă, pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului.Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte, aspecte, cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept. Anchete au fost anuntate atat din partea Colegiului Medicilor cat si a Politiei Capitalei.

Citeste si: Cazul pacientei arse în timpul unei operaţii la Spitalul Floreasca- Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi face verificări


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și... Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și el în scădere! Cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si