Temperaturile se vor modifica semnificativ, vremea va deveni rece și deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales dacă e să ne referim la ce se va întâmplă pe parcursul zilei de 1 decembrie.

Un val de aer rece se așterne peste țara noastră încă din această seară, iar începutul calendaristic al iernii va aduce lapoviță, ninsori și temperaturi sub 0 grade.

Cea mai rece zi va fi chiar ziua de 1 decembrie.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Vremea în România. Prognoza meteo pentru Crăciun

"Valorile termice în cursul dimineții vor fi curpinse cam între -13 și –3 grade, iar la orele amiezii vor rămâne în unele zone la pragul de îngheț, 0 grade și ar putea să 0nu depășească la nivelul întregii țării mai mult de 4-5 grade", spune Gabriela Băncilă de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cu 10 grade mai puțin decât sâmbătă!

Temperaturile vor scădea chiar cu până la 10 grade față de cele de astăzi, astfel că zăpada așternută nu se va topi prea repede.

"Pe parcursul zilei de luni, în aceste zone și mă refer aici la Muntenia, Dobrogea, partea de sud a Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia, asistăm la precipitații sub formă de ninsoare, care vor fi mai însemnate cantitativ și vor determina depunerea unui strat de zăpadă", a explicat expertul ANM.

Maximele zilelor ce urmează nu vor depăși 2-3 grade în zonele de câmpie, iar asta va crește riscul de formare a poleiului.

"La noapte, mâine, în zonele cemtrale, la munte, asist[m la apariția precipitațiilor mai aleș sub formă de ninsoare iar în unele zone, în special în Transilvania, chiar și sub formă de polei", mi spune Gabriela Băncilă.

Citeste si: Anunț oficial de la Guvern despre slujbele de Crăciun

Iarnă adevărată în Capitală din prima zi de decembrie

Veștile nu sunt bune nici pentru Capitală. Aici se anunța o “iarna” adevărată încă din prima zi a săptămânii ce urmează.  Abia pe la sfârșitul săptămânii ce urmează, vremea se mai încălzește puțin, zăpada se topește, iar temperaturile vor crește ușor peste normalul acestei perioade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si