Cele peste 100 de insule care formează arhipelagul Seychelles în oceanul Indian au fost închise turiștilor străini în ultimul an. De la apariția vaccinului antiCovid, aproape 80 la sută din cei 90 de mii de locuitori au fost imunizați în acest fel. Majoritatea lucrează și trăiesc de pe urma turismului. Așa că autoritățile au decis deblocarea călătoriilor iar românii au deja la dispoziție 2 zboruri charter directe.

"Insulele principale sunt foarte ofertante, au plaje late, nisip mult. Pachetele pleacă de la 2700 de euro, 8 zile. Transport, toate taxele incluse, demipensiune, însoțitor de bord și asigurare cu clauză COVID.", spun experții în turism.

Redeschidere pentru turism în Insulele Seychelles

Românii nu spun nu călătoriilor, dar iau în calcul toate riscurile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În prezent, birocrația și restricțiile impuse de fiecare stat complică situația.

În cazul destinațiilor exotice, testul negativ este singura cerință.

"Peste 4.500 de români au lăsat iarna de acasă pentru plajele din Maldive. Asta doar în primele 2 luni ale anului. N-ar fi exagerat să vorbim de o invazie românească: am fost pe locul 5 în clasamentul turiștilor străini ajunși acolo. Alte destinații exotice căutate au fost și cele din Africa, de pildă.",

relatează reporterul Kanal D.

Expert în turism: Insulele Seychelles, o destinație sigură

"Eu am fost în ultimul timp în multlte destinații exotice, chiar am stat 2 luni de zile în Maldive cu mai mulți turiști români și din punctul meu de vedere sunt destinații extrem de sigure.", spun experții în turism.

În interiorul Uniunii Europene ar trebui să circulăm mai ușor din vară.

Atunci se va lansa adeverința digitală recunoscută de toate tările europene. E vorba de un singur document care adună certificatul de vaccinare, testul Real Time PCR sau adeverința că turistul s-a vindecat de COVID-19. Autoritățile de la Bruxelles promit că cei care refuză vaccinarea nu vor fi discriminați.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si