VIDEO | Din cauza haosului care a cuprins aeroporturile, călătorii încep să renunțe la bagajele de cală

De teamă că gențile de voiaj ar putea ajunge cu întârziere sau să fie rătăcite, pasagerii sunt tot mai puțin dispuși să își asume riscuri, așa că preferă să ia cu ei doar strictul necesar. În plus, prețurile pentru bagajele de cală au crescut la rândul lor, iar în unele cazuri ajung să fie mai scumpe decât zborul.

Reporter: Iasmina Ardelean Author: Albert Matei luni 11 iulie 2022 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, tot mai mulți călători apelează la rucsac sau se limitează la un bagaj mic, chiar și când vine vorba de vacanță.

Bagajul de mână, salvarea turiștilor

De pildă, acest cuplu, care și-a înghesuit în două rucsacuri strictul necesar.

„- Unde ajung, am acolo sora și mă împrumut de la ea. Da, e ok, pentru o vacanță de două săptămâni mi se pare ok.

- Nu vă mai complicați cu bagajul de cală?

- Nu, nu, și într-adevăr, e mult de așteptat, se mai pierd bagajele și așa suntem în siguranță!”

Și acești tineri care pleacă în concediu și-au luat cu ei doar valize mici, care să încapă în spațiul destinat bagajelor, în avion.

„Vara e mai ok, sunt hainele mai subțiri, încap mai multe haine! În general, să iei ce e esențial: șortul de baie!”

Citeste si: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi. Care sunt categoriile de persoane vizate- kanald.ro

Citeste si: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Haosul din aeroporturile din Europa îi îngrijorează pe turiști, așa că decât să se trezească fără bagaje, mai bine își iau măsuri de precauție și renunță la gențile uriașe, pline-ochi.

„- Cu siguranță, își iau foarte puține. Strictul necesar.

- Dumneavoastră?

- Uite, avem... Bine, pentru că sunt doar cu fetița și aș fi avut nevoie de mai multe, dar...

ne-am luat strictul necesar!”

„Când călătoresc singur, de exemplu, mie personal nu-mi trebuie, vin cu astea două și... un ghiozdan, laptopul în ghiozdan și un din ăsta de genul și cam așa!”

„Este mai comod, nu mai duci grija!”

Citeste si: Biletele de avion se scumpesc. Ce trebuie să afle călătorii

„Bagajul costă mai mult ca biletul!”

Un alt motiv pentru care călătorii renunță la bagajele de cală este și prețul în creștere. Pentru un zbor cu o companie low-cost, un pasager mai trebuie să scoată din buzunar de la 30 de euro în sus dacă optează și pentru o valiză la cală, iar acesta crește în funcție de greutate.

„Bagajul costă mai mult ca biletul! În jur de 60 de euro, doar dus! Au fost bagaje la care biletul a costat 40 și bagajul 70... Da, foarte mult!”

Cine își lasă bagajul la cală trebuie să fie pregătit pentru orice scenariu.

Citeste si: Ce au mărturisit mirii din Irak, după ce ziua nunții lor s-a transformat într-un adevărat coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Zeci de zboruri întârziate pe Aeroportul Otopeni. Care au fost motivele

Ciprian Enea, consultant în turism: „S-ar putea să ajungem într-o destinație fără bagajul de cală, imaginați-vă cât de complicat ar fi dacă în bagajul de cală am avea lucruri esențiale pentru următoarele zile ale călătoriei, în condițiile în care bagajul nostru ar sosi abia după câteva zile în destinația în care ne aflăm noi.”

Din cauza lipsei de personal, reprezentanții tot mai multor aeroporturi îndeamnă turiștii să renunțe la bagajele de cală.

Citeste si: VIDEO| Curse anulate, vacanțe stricate și pasageri umiliți de companiile aeriene: „Este inadmisibil!” Prin ce experiențe au trecut mai mulți păgubiți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si