„Mai multe anchete extinse au fost declanșate după aterizarea forțată la Bangkok a avionului în care un om a murit în timpul turbulențelor severe. Fenomenele care riscă să afecteze tot mai multe zboruri, dar și evenimentele de la bord sunt analizate de experții din mai multe țări. Între timp au apărut terifiante mărturii ale pasagerilor din avionul în care totul a fost, brusc, aruncat în tavan”, a spus Cristian Sabbagh.

Mărturii înfiorătoare au pasagerii supraviețuitori ai zborului Londra – Singapore, lovit de turbulențe. Unul dintre supraviețuitori a stat chiar lângă britanicul care a murit în timpul călătoriei de groază.

Citește și: VIDEO Biletele de avion se scumpesc. Tot mai mulți români renunță la vacanțele în străinătate

Ce a spus pasagerul aflat lângă britanicul care a decedat în urma acestui tragic eveniment

„Cel mai groaznic a fost să îl văd pe bărbatul care și-a pierdut viața. Mai erau doi oameni cu răni adânci în creștetul capului. Era și o femeie care urla de durere, lovită la spate”, a spus unul dintre supraviețuitori.

Teroarea absolută a domnit la bord.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Dintr-odată, avionul a plonjat. Brusc. Nu a existat niciun avertisment. M-am trezit că îmi lovesc capul de plafon. La fel și soția mea. A fost groaznic”, a precizat unul dintre răniți

Obiectele care zburau și spaima de a nu ști ce se întâmplă. Nu știi ce se întâmplă, nu ai control... îți pierzi controlul. Ești neajutorat”, a spus unul dintre supraviețuitori.

Compania aeriană a declanșat o anchetă

Aeronvava era de peste 10 ore în aer când s-a prăbușit bursc 1800 de metri. O anchetă uriașă a fost declanșată în paralel de Singapore Airlines și de Biroul de Investigații în Transporturi. Experții vor trebui să afle ce s-a întâmplat exact cu zborul companiei recunoscute drept una dintre cele mai singure din lume. La investigații participă și o echipă de specialiști americani. Turbulențele din timpul zborurilor s-au înmulțit constant în ultimii 40 de ani. Oamenii de știință au lansat inclusiv avertismente că, odată cu schimbările climatice – aceste fenomene periculoase pentru călătoriile aeriene și care nu pot fi detectate de radare – vor cunoaște o creștere. Din avionul care a aterizat de urgență la Bangkok și în care erau 211 pasageri, peste 70 de oameni au ajuns la spital, unii dintre ei, tratați direct în aeronava răvășită de zdruncinăturile de nedescris.

Citește și: „Oamenii au zburat prin cabină”. Cel puțin 50 de persoane au fost rănite într-o „zguduire puternică” a unui avion

Șase răniți sunt în stare extrem de gravă, transmite presa din Thailanda.

„Alți 79 de pasageri și 6 membri ai echipajului sunt încă în Bangkok. Sunt răniții care primesc tratament medical, precum și familiile și cei dragi care se aflau în aeronavă”, a spus Goh Choon Phong, CEO Singapore Airlines.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Bărbatul care și-a pierdut viața este un pensionar din vestul Angliei care călătoarea cu soția spre o vacanță mult visată în Australia. În timp ce majoritatea agențiilor transmit că ar fi făcut un atac de cord, există și surse care spun că turbulențele l-ar fi surprins în toaleta avionului. Soția sa se află printre răniții internați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si