„Polițistul din Capitală care a împușcat un tânăr cu probleme de sănătate va fi anchetat pentru omor și purtare abuzivă. Dosarul fusese clasat, dar a fost redeschis după patru ani în urma contenstației făcute de familia victimei”, a transmis Cristian Sabbagh.

Citește și: Cele cinci cuvinte înfiorătoare ale unui "criminal" înainte de a-l împinge pe un băiat de 10 ani de pe o stâncă

Tatăl victimei așteaptă să se facă dreptate

„Aștept să iasă adevărul la iveală de patru ani. Îmi dau lacrimile când mă gândesc la el”, a spus Costina Găzdac, tatăl victimei.

Acesta e momentul în care tânărul de 37 de ani, cu suferințe psihice, a fost împușcat pe scara blocului de unul dintre polițiștii chemați să-l liniștească. Nu mai puțin de șase gloanțe a tras agentul în circa 45 de secunde.

Scenele se derulau în noaptea de 22 aprilie 2020, când activistul Alexandru Găzdac ieșise desculț și în boxeri din casă cu niște obiecte ascuțite în mână. Umbla confuz și urla pe scări. Chiar dacă fusese ciuruit de focuri de armă, activistul a fost ulterior legat cu cătușele de balustradă și bătut cu o tomfă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Fiind într-o baltă de sânge a fost încătușat de balustrada blocului și bătut în continuare, cu găurile deja făcute în corp”, a menționat Costel Găzdac, tatăl victimei.

Până au venit medicii, cei patru subofițeri au încercat să îi oprească hemoragia cu niște prosoape, însă bărbatul nu a mai trăit mult. Autoritățile spunea la acea vreme că bărbatul fusese somat înainte să fie împușcat mortal, iar polițistul care a deschis focul mărturisea că s-ar fi temut pentru viața lui din pricina obiectelor ascuțite cu care victima era înarmată.

Dosarul a fost redeschis după ce familia victimei a făcut contestație

„A urmat o anchetă instrumentată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București care, în cele din urmă, a decis să claseze dosarul. Spunea că victima ar fi putut oricând să rănească pe cineva și că agentul de poliție s-a speriat și de aceea a tras cu arma”, a spus Mădălina Bichir, reporter

Citește și: VIDEO „Nu știu așa ceva” Primele mărturii scandaloase ale judecătoarei Ancuța Popovici, după ce a gafat-o grav în sala de judecată! Magistrata nu a arătat milă față de părinții victimelor de la 1 Mai

Familia a contestat verdictul procurorului, iar cazul a fost redeschis. Agentul care l-a ucis pe activist este cercetat pentru omor și purtare abuzivă.

„Din primul proces a reieșit că e legitimă apărare, ceea ce nu e adevărat, o să vedeți! Să fie pedepsit cu adevărat, nu cum s-a întâmplat în multe cazuri, doi ani, doi ani jumătate cu suspendare, trei ani pentru ucidere din culpă. O pedeapsă foarte grea să-i dea, asta merită! Nu merită să stea printre noi un asemenea om. Mama lui care, din cauza cazului crimei, are Alzheimer, în fiecare zi, aproape, întreabă de el: ce o mânca, dacă îi e frig, dacă are umbrelă”, a spus Costin Găzdac, tatăl victimei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Potrivit unor surse, până la finalizarea anchetei, polițistului i-a fost retrasă arma. El riscă să ajungă după gratii dacă se dovedește că e vinovat. Un alt caz unde polițiștii au tras focuri de armă a avut loc azi, la Iași, după ce oamenii legii au primit un apel disperat de la un român din Marea Britanie. Acesta se temea că ceva s-a întâmplat cu mama sa, care locuiește cu fratele lui, bolnav psihic. Agenții și-au folosit armamentul din dotare și l-au împușcat în picior pe individul care devenise violent. Femeia nu a fost găsită, iar poliția a demarat o anchetă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: