VIDEO - Dispariția unui copil din Cluj a declanșat o amplă operațiune

O dramatică operațiune de căutare - cu drone și câini de urmă - se desfășoară de mai bine de 24 de ore, la Cluj, după dispariția unui copil de 13 ani.

Author: Iulian Ciurea joi 28 ianuarie 2021 , 19:27

o noua disparitie in Cluj un copil de 13 ani a disparut
Lucian a dispărut astăzi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lucian are 13 ani și a fost surprins de camera video a unui autobuz- ieri, la ora 17:00- când autoritățile îl căutau disperate; din spusele șoferului,

băiatul voia să știe dacă mașina oprește în gară și două ore mai târziu, aceeași cameră îl filmează, la coborârea din autobuz, cum cere- iarăși- indicații. Polițiștii au descoperit imaginile după o noapte întreagă de căutări- zeci de voluntari au luat la pas comuna Florești- unde locuiește băiatul, malurile râului Someș și pădurile. Familia a așteptat, disperată, o veste.

- Pentru dumneavoastră cum trec orele astea?

- Foarte greu. De azi noapte si pana la 4 am umblat tot Floreștiul.

- Ați sperat să-l găsiți...

- Speram, spune bunicul băiatului.

Operațiune amplă. Dispariția unui copil pune comunitatea pe jar

Cel mic are ușoare probleme de sănătate care-l fac nu doar vulnerabil, ci și influențabil. Părinții și bunicii s-au speriat când au văzut că băiatul nu le răspunde nici la telefon. Totuși, abia după 8 ore, au sunat la 112.

„Nu știu ce l-a determinat că el a fost la țară, era bine dispus, l-am trimis la cumpărături, s-a jucat cu sora lui. Nu m-am panicat, sa va zic, primele 2 ore, si 4 ore... nu m-am panicat. Am zis ca nu are rost sa fac din tantar armasar”, spune mama copilului.

La momentul dispariției, Lucian purta o geacă din fâș neagră, pantaloni de trening gri închis, încălțăminte sport de culoare alb cu albastru și o mască de protecție neagră.

Dispariția unui copil. Telefonul, găsit de Serviciul de Telecomuncații Speciale

Pentru că în tot acest timp, băiatul a avut telefonul la el, anchetatorii au alertat Serviciul de Telecomunicații Speciale, care l-a reperat după semnal- mai întâi la gară, apoi la mall. Ultima oară ar fi răspuns la un apel dat din Satu Mare.

„După aumite informații s-a cautat la gară, acum il cautam in satul Tăuț, ca să acoperim pana e lumina o zona cat mai mare”, spune un voluntar.

Anchetatorii nu exclud ca băiatul să fie în prezența unui adult pentru că altă cameră de supraveghere l-a surprins când cumpăra bere dintr-un magazin. Dacă l-ați văzut pe Lucian sau aveți vreo informație despre el, apelați 112.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si