Asteroidul 2000 QW7 este de doua ori mai mare decat celebra Empire State Building din New York va trece in mai putin de doua ore pe langa Terra. Distanta de Pamant- va fi de.... 5 milioane de kilometri, insa, adica de 14 ore distanta dintre Luna si Terra.Astronomii au dat asigurari ca nu exista pericol de ciocnire cu Terra.

Asteroidul va trece cu o viteza foarte mare pe langa noi de peste 23.000

de km/h.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Terra în primejdie din cauza unui asteroid periculos. Este alertă la nivel mondial după anunțul făcut de NASA

Daca acest asteroid ar cadea totusi pe Pamant, ar lasa un crater de 10 ori mai mare decat dimensiunea acestuia. Iar in cazul unui impact cu apa- va provoca un tsunami cu valuri de 10 ori mai mare decat dimensiunea corpului intrat in atmosfera.

Citeste si: Bubuitură misterioasă în Iași! Care a fost explicația seismologilor

Va exista insa si un al doilea asteroid care ne va vizita in noaptea de duminica spre luni.

Pana acum- astronomii au descoperit ca in jur de 20.000 de asteroizi graviteaza in jurul Terrei in decurs de un an, insa, in realitate, ei ar fi de ordinul miliardelor. Pe 16 septembrie- se vor apropia, din nou, de Pamant alti 3 asteroizi.

Distanta la care va trece acest asteroid este cam de 9 ori distanta dintre Pamant si Luna, insa astronomii spun ca nici de aceasta data nu exista niciun pericol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si