„Vor să-și construiască o afacere și, bineînțeles, le este prea dor de casă. Sunt doar două dintre motivele pentru care românii plecați ani la rând în Diaspora aleg să se întoarcă definitiv în țară. Cu banii strânși, mulți reușesc să-și îndeplinească visul în România. Sunt însă, momentan, doar excepții de la regulă. Circa 6 milioane de români încă muncesc în străinătate”, a transmis Christian Sabbagh.

Se întorc în țară din cauza dorului de casă

Ștefan și Adelina au muncit în Belgia mai bine de 9 ani. Nu s-au dat în lături de la niciun job și au economisit ca să-și deschidă o afacere în țară, la Craiova. 
Acum cei doi au un salon de înfrumusețare, un vis pentru care au sacrificat multe. 

Citește și: Anunțul momentului despre pensii: ”Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii să cunoască”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

În vreme ce alți tineri de vârsta lor își cumpărau mașini de lux și mergeau în cluburi, ei făceau economii. În timp, au strâns 100 de mii de euro. 
Cei care se întorc au ca principal scop construirea unei afaceri în țară. O arată un studiu realizat pe comunitățile de români din 15 state europene. Un al doilea motiv ar fi dorința de a cumpăra o mașină în România.

Printre explicații se numără oportunitățile privind cariera și atașamentul față de țară. 
Și din nordul țării sunt mulți români plecați la muncă peste hotare.
Viața este însă grea și în Diaspora, după cum o demonstrează datele oficiale. Anul trecut, românii din Italia au trimis acasă 448 de milioane de euro. Cu 50 de milioane mai puțin decât în 2022. Iar cifrele sunt în scădere și față de 2021.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si