VIDEO-Două femei au fost măcelărite de foștii parteneri,deveniți călăi

Parcă după un scenariu de groază, două femei au fost măcelărite de foștii parteneri de viață, transformați în călăi. O crimă a fost în Sibiu, alata în Iași.

Author: Iulian Ciurea luni 15 februarie 2021 , 19:15

Pe soțul violent, polițiștii l-au găsit la scurt timp, în podul casei. Cuprins de remușcări, și-a luat zilele.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În spatele imaginii de om serios, bărbatul ar fi fost o fiară- nu o dată și-a bătut soți a, povestesc vecinii, care au mai văzut polițiștii în curte.

Sătulă de violență și crize de gelozie neîntemeiate, femeia a intentat divorț însă cel alături de care are 2 copii n-a vrut s-accepte despărțirea. La prima oră a dimineții, bărbatul a așteptat-o la magazinul pe care îl administrează- cu un topor în mână.

„Din poziția mijloacelor de probă găsite la fața locului, primele lovituri au fost aplicate cu un topor și predominant la nivelul capului și în timp ce era atacată și cu un cuțit”, spun procurorii.

Alertat de strigăte, unul dintre fii a sărit să-și salveze mama. Minute mai târziu, femeia era în ambulanță, spre spital. Pe soțul violent, polițiștii l-au găsit la scurt timp, în podul casei. Cuprins de remușcări, și-a luat zilele.

„El a fost plecat în afară, acum a venit, are o săptămână de când a venit și știu că da, a mai fost poliția pe aici.Într-un fel el era băiat bun, dar dacă se enerva și bea, era dezastru”, spun oamenii.

Foști parteneri de viață, transformați în călăi. Femei măcelărite

Femeia este internată acum, cu răni grave, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în stare extrem de gravă. Vecinii povestesc că tragedia, deși dureroasă, nu îi miră:

„Minte bolnavă și ce să fie altceva decât legile din România care nu protejează copiii, nu protejează femeile... Trăim în România”, spun oamenii.

E încă un atac furibund în care singura vină a victimei e că s-a îndrăgostit- la un moment dat în viață- de cine nu trebuia. Cu doar 48 de ore-n urmă, o alta în vârstă de 30 de ani- a pierit de mâna fostului iubit. Ea apucase chiar să ceară un ordin de restricție împotriva fostului iubit, care o mai bătuse. Numai că individul a încălcat nu o dată, ci de 3 ori interdicția.

„La inceput mi s-a parut fi un barbat matur, un barbat pe care te poti baza. Relatia cu siguranta nu a mers din moment ce a obtinut si ordin de restrictie impotriva lui, iar el nu a renuntat deorece a crezut ca are in continuare dreptul să intervina in viata ei si sa detin controlul”, spune prietena victimei.

Cum legea n-a putut să împiedice măcelul, nici vecinii și nici apropiații n-au riscat să stea în calea agresorului. Cei doi locuiau în același bloc, ușă-n ușă, iar vecinii i-ar fi auzit de multe ori certându-se la cuțite, fără sa intervină în vreun fel. Ultima oară, el ar fi urmărit-o pe casa scării, până în apartament unde i-a reproșat că și-a refăcut viața alături de un alt bărbat.Apoi, a înjunghiat-o.

„Credem că este o greșeală că ordinul de protecție a fost de doar 10 metri de apropiere de victimă. De multe ori in momentul separarii agresorul nu accepta un „nu”. El incearca sa pastreze controlul asupra victimei. Prin asta se defineste violenta domestica”, spun reprezentanții ONG-urilor.

Multe femei din România, în relații abuzive

Cu poliția pe urme, individul a fugit de la Sibiu, la Deva. Certat de rude că se-ascunde, la scurt timp, s-a predat. La audieri, le-a mărturisit anchetatorilor că n-a putut trece peste despărțirea de cea pe care o numea femeia ideală. În mania care-l cuprinsese, o urmărea non-stop și chiar instalase o camera de supraveghere la geamul apartamentului ca să îi monitorizeze fiecare mișcare.

Cele mai recente date arată că o româncă este bătută la fiecare 30 de secunde și de cele mai multe ori, agresori sunt chiar cei cu care au o relație. Bărbații se aleg cu pedepse blânde care nu descurajează fenomenul alarmant. Fără legi dure, realitatea cruntă e imposibil de schimbat.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si