VIDEO - Draga Olteanu Matei ne-a părăsit

Bătrânețea și boala grea au răpus-o pe actrița generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, după zile lungi de suferință.

Author: Iulian Ciurea miercuri 18 noiembrie 2020 , 19:26

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică - în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț - lângă soțul ei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

După o luptă grea cu bătrânețea, dar mai ales cu boala nemiloasă care a chinuit-o î n ultima vreme, Draga Olteanu Matei s-a dat bătută în fața morții noaptea trecută.

Îndrăgita actriță a generației de aur s-a stins pe un pat al secției de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași- unde doar aparatele o mai țineau vie- fiind în comă indusă.

Draga Olteanu Matei, în stare critică în ultimele zile

„Era în stare critică de mai multe zile, având o vârstă de 87 de ani și patologie multiplă! Inima pacientei s-a oprit la ora 2 când s-a declarat decesul!”, au anunțat reprezentanții spitalului.
„Era o ființă care degaja o forță! Fiecare replică era creația ei, fiecare intenție, era intenția ei, era în ultimă instanță intenția lui coana Chirița sau a lui Draga Olteanu”, își amintește Alexandru Arșinel.
Născută în Bucureștiul ei- cum îi plăcea mereu să spună- Draga Olteanu Matei a iubit mult. Dar a fost trădată. La 18 ani se căsătorea cu un ofițer de aviație, iar în studenție, a devenit soția unui diplomat.

Amândoi au înșelat-o și i-a părăsit. Și-a găsit liniștea lângă medicul Ion Matei cu care a trăit până când moartea i-a despărțit.
„Ea și soțul ei erau doi oameni – unul singur, erau nedespărțiți, el o lua de la filmare, venea cu ea, stătea cu ea”, povestește Mircea Diaconu.
Dar vreme de 7 ani a trebuit să se obișnuiască știindu-l departe, în ceruri. Cum nu au avut copii- o lăsase la bătrânețe în grija unor prieteni.
Înainte ca el să moară- își pierduseră casa din București după ce au căzut victimele unei escrocherii și se mutaseră în Piatra Neamț- la o pensiune. Acolo- Draga Olteanu Matei- spunea mereu că a găsit... Raiul!

Draga Olteanu Matei, o viață de om pe scenă

Draga Olteanu Matei a trăit mai bine de cinci decenii pe scenă. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și a avut peste 100 de roluri în spectacole de televiziune.

De neuitat rămân interpretările magistrale: Coana Chirița, Varvara din Iarna Bobocilor, Eleonora din Buletin de Bucurețti sau Veta din Nea Marin.
Pentru felul în care a strălucit pe scenă și pe micile ecrane- regretata actriță a fost răsplătită cu mai multe distincții. Ultima a venit în 2010- după ce s-a restras: un premiu Gopo pentru întreaga carieră. Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică- în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț- lângă soțul ei.
Odihnă veșnică, Draga noastră dragă!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al... ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si