VIDEO | Elevii români, cele mai lungi vacanțe din UE

Elevii nostri vor avea cele mai lungi vacante de Craciun si Paste din Uniunea Europeana. Poate parea imbucurator, dar de fapt este bulversant si obositor pentru elevi care, vor avea o singura runda de vacanta in semestrul al doilea, abia dupa 3 luni de studiu continuu. Si profesorii vor trebui sa-si adapteze metodele de predare conform noii structuri.

D.S., luni 23 septembrie 2019 , 20:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine are carte are parte si de odihna meritata: elevii nostri au cele mai multe zile libere - atat in ceea ce priveste vacanta de iarna - unde doar Croatia si Suedia se mai apropie- cu 21 de zile, dar au si cea mai lunga vacanta de Paste - cu trei zile mai mult decat elevii din Portugalia, care beneficiaza de 15 zile.

Ministerul Educatiei a decis eliminarea vacantei inter-semestriale de la sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie si a scurtat primul semestru cu aproximativ 3 saptamani.

Citeste si: Trei copii au distrus o sala de clasă, cancelaria și grupul sanitar

Elevii români, cele mai lungi vacanțe din UE. Când vor sta acasă

Iuliana Basalic, corespondent Stirile Kanal D: De pe 21 decembrie si pana pe 12 ianuarie vor sta elevii in vacanta de iarna, adica 23 de zile. Tot atunci se incheie si primul semestru. Semestrul al 2-lea incepe pe 13 ianuarie, iar prima vacanta e elevilor din semestrul al doilea incepe in 4 aprilie si va dura pana pe 21 aprilie.

Perioada va coincide cu vacanta de Paste, care va avea 18 zile. Semestrul 1 va avea pentru elevi 15 saptamani, iar semestrul al 2-lea, 20 de saptamani.

Citeste si: VIDEO | Școlile private, tot mai căutate de părinți

Parintii sunt de parere ca numarul mare de zile libere este justificat avand in vedere programa stufoasa si materia concentrata pe care o au de parcurs copiii la scoala.

Schimbarile nu ii afecteaza doar pe elevi. Si profesorii sunt nevoiti sa-si adapteze metodele de predare conform noii structuri scolare.

Desi elevii romani au cele mai multe zile libere in perioada sarbatorilor, acestia se numara printre copiii care nu mai au nicio alta vacanta intermediara intre Craciun si Paste, asa cum se intampla si in cazul elevilor din Cipru, Ungaria si Grecia.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si