VIDEO| Episcopul de Huși, arestat preventiv. Este acuzat că a violat minori

La 3 ani după ce imagini nerecomandate minorilor zguduiau din temelii Biserica Ortodoxă Română, aflăm că episcopul care ar fi fost protagonistul scenelor pornografice, a fost reținut sub acuzația de viol.

R.B., vineri 22 mai 2020 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chiar băiatul din înregistrarea cu pricina ar fi una din victimele clericului Corneliu Bârlădeanu, spun procurorii, care au redeschis un mai vechi dosar de șantaj. Părinții foștilor elevi ai seminarului unde preda înaltul prelat sunt în stare de șoc.

Secvențele obscene în care fostul episcop de Huși apare în ipostaze nepotrivite alături de un elev, pe-atunci minor al seminarului teologic, au rămas în mentalul colectiv ca dovezi ale celui mai mare scandal care a zguduit vreodată Biserica Ortodoxă Română.

Citeste si: Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă, reţinut de procurorii din Iaşi pentru acte sexuale cu un minor

Clericul de grad înalt, Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a fost însă victimă, în dosarul cu scandal. După 4 ani, roata s-a întors și fostul episcop al Hușilor este acuzat de viol și agresiune sexuală. Mărturii ale părinților care și-au retras copiii de la seminarul teologic au apărut pe internet.

”Am fost nevoită să-mi retrag băiatul de la seminar din cauza acestui nenorocit. Se știa în seminar despre ce face, iar când îi plăcea de un elev, îl lăsa corigent. Pentru a-l trece anul, trebuia să treacă pe la el prin chilie. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-am luat băiatul la timp”, spune mama unui elev.

”Clientul meu a pledat nevinovat este surprins ca probele administrare la dosarul nu sunt concludente, are un moral căzut și nu se aștepta să i se emită mandat de arestare”, spune avocatul Liviu Bran.

Citeste si: Episcopia Huşilor, despre cazul fostului episcop Onilă, acuzat de viol: „Îndemnăm credincioşii să nu lase ca acest caz să îi tulbure”

Profesor pe-atunci la seminarul teologic, fostul cleric este acuzat acum că și-a abuzat trei elevi cărora le-ar fi spus că altfel nu îi trece anul. Mărturiile care îl incriminează există în alt dosar deschis de procurori după ce 3 preoți l-au șantajat că dau în vileag imaginile compromițătoare. Printre aceștia din urmă, se află și fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale, aflat după gratii și acuzat, odată cu Onilă, că i-ar fi violat și abuzat sexual pe aceiași 3 elevi seminarului teologic din Vaslui. Amândoi au fost arestați preventiv.

Citeste si: Ultimă oră! Fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, arestat pentru 30 de zile. Ce a declarat în fața instanței


Înregistrarea de la care a pornit totul a fost vizionată, în forma ei necenzurată, de reprezentanții Patriarhiei Române, care au declarat pe-atunci că în ea apare cel mai probabil episcopul. Cu toate acestea, n-a fost caterisit. Corneliu Bârlădeanu și-a păstrat statutul de episcop retras, fiind refugiat - conform canoanelor bisericești, la Mănăstirea Văratec din Neamț. În tot acest timp, Corneliu Onilă a negat că ar apărea în filmarea compromițătoare și n-a recunoscut acuzațiile care i se aduc.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si