VIDEO | Experiment. Am măsurat temperatura în centrul Bucureștiului: 50 de grade Celsius!

Este o zi de foc, astăzi, în București. În centrul Capitalei, temperatura reală resimțită a ajuns la 50 de grade Celsius.

D.S., vineri 14 iunie 2019 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Astăzi este cea mai călduroasă zi din acest an. Cei de la Agenția Națională de Meteorologie au anunțat că mercurul din termomemtre nu va urca mai mult de 34-35 de grade Celsius. Însă cu un aparat omologat, putem testa temperatura reală emanată, de exemplu, la sol: 50,7 grade Celsius”, transmite Andreea Gurban, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: VIDEO | Ne așteaptă zile de foc. Alertă de aer sufocant

Care sunt temperaturile emanate, de pildă, de mașini sau de clădiri aflați la Știrile Kanal D din această seară, de la ora 19.00.

Șoc termic în România

România este, de câteva zile, în șoc termic. Riscul este uriaș pentru noi toți, avertizeaza medicii, și nu doar din cauza valorilor alarmante pe care le-a atins indicele de confort termic!

Cel mai periculos este sa trecem brusc de la rece, in arșița de afară!

S-a constatat că, de exemplu, la 40-50 de grade Celsius, în deșert, oamenii se simt relativ bine, însă la 20-24 de grade într-o zonă umedă, se simt foarte rău.

Ieri indicele de confort, a fost aprope de cotele de pericol în foarte multe zone ale țării: Brăila, Vaslui, Focșani, Oltenița, Alexandria, Calafat, Jimbolia și Timișoara.

Meteorologii au emis, miercuri, o informare de căldură, disconfort termic şi instabilitate atmosferică, valabilă până vineri, la ora 23.00. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi chiar va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Citeste si: VIDEO | După inundații, un nou fenomen meteo extrem va lovi România

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si