VIDEO-Facturile la curent electric ar putea fi mult mai mari în curând

Schimbări majore pentru facturile la curent. Piața de energie s-a liberalizat, ceea ce se poate traduce în prețuri mai mari pentru energia electrică.

Iulian Ciurea, luni 04 ianuarie 2021 , 19:31

Dacă nu suntem atenți, facturile la curent ne vor ustura la buzunare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Brăila - la unul din sediile unui furnizor de energie electrică - lumea a stat buluc la coadă ca la promoții.

Aceeași îmbulzeală o găsim și În Suceava, unde oamenii sătui să mai aștepte au iscat scandal.

Neinformați - dar speriați să nu apuce vremea facturilor uriașe - oamenii se îngrămădesc să semneze acum contractele - ca să prindă cea mai bună ofertă.

„Daca se dadeau explicatiile corecte stia lumea ce are de facut

Mi se pare complicat sa stiti! La varsta mea...”, spun oamenii.

Teoretic - începând cu 1 ianuarie, piața de energie electrică este liberalizată - dar guvernul a decis să prelungească termenul până la 31 martie. Cu alte cuvinte, prețurile pentru curent nu mai sunt stabilite de stat.

Dacă nu suntem atenți, facturile la curent ne vor ustura la buzunare

Acest lucru va însemna scumpiri de până la 26% la factura de electricitate dacă nu veți încheia un contract pe piața concurențială. Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să aflați dacă sunteți client în piața concurențială sau cea reglementată.

„Daca in coltul din stanga sus al facturii scrie factura piata concuretniala atunci nu mai trebuie sa faceti nimic. Daca nu scrie acest lucru atunci trebuie sa va schimbati cotnractul ca sa puetti intra pe piata concurentiala si sa beneficiati de cel mai mic pret”, relatează reporterul Kanal D.

Următorul pas este să analizați lista cu oferte de pe site-ul Autorității Naționale de Regelemntare în Domeniul Energiei. Ofertele variază între 61 si 67 de lei in functie de județ, cu aproape 7 lei mai puțin față de acum. Însă prețul nu este singurul factor de care trebuie sa ține cont când alegem un nou furnizor.

„Daca o oferta pare foarte buna, trebuie sa ne uitam la cine este furnizorul. Pentru ca au fost scandaluri in piata cu furnizori in pragul falimentului, si astea sunt info care trebuie luate in calcul”, spun specialiștii.

Noul furnizor se va ocupa de toate demersurile

După ce ați ales noul furnizor, trebuie să îl contactați iar acesta se va ocupa de restul demersurilor, timp de 21 de zile.

În prezent, pe piața reglementată sunt 6 milioane de consumatori și 2 milioane pe piața concurențială. Un studiu recent arată că, 9 din 10 consumatori nu știu că au loc schimbări în piața de electricitate.

Este foarte important sa nu va grabiti si sa analizati cu atentie ofertele inaitne de a face o alegere. Ce trebuie sa stiti este ca va puteti schimba oricand furniizorul de energie electrica daca oferta nu este pe placul dumneavoastră.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre... Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre eliminare
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si