VIDEO - Fâșia Gaza, bombardată cu 1.000 de bombe de forțele Israelului

A fost noaptea celor 1.000 de bombe în Fâşia Gaza, după cinci zile în care gruparea Hamas a lansat sute de rachete asupra Israelului.

Author: Iulian Ciurea vineri 14 mai 2021 , 19:31

Fâșia Gaza, bombardată cu 1.000 de bombe de forțele Israelului
Fâșia Gaza, bombardată cu 1.000 de bombe de forțele Israelului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cascadă au căzut bombele şi rachetele lansate de forţele israeliene asupra unor locaţii din Fâşia Gaza, despre care existau informaţii că ar aparţine sau ar fi folosite de către membrii grupării radicale Hamas.

Simultan cu aceste bombardamente lansate de avioanele militare, trupe de artilerie au

fost comasate la granita cu Fâşia Gaza, mai ales după ce s-a aflat că unele dintre rachetele lansate împotriva Israelului fuseseră trimise din Liban, de membrii unei alte grupări radicale, Hezbollah.

Numai că, oricâte alerte de bombardamente ar fi emise şi oricâtă precizie ar avea armele, este un conflict violent, iar un număr mare de victime a fost înregistrat în rândul civililor.

Fâșia Gaza, distrugeri mari cauzate de bombele Israelului

Mai ales când ţinte sunt clădiri impunătoare- aşa cum s-a întâmplat acum 2 zile, când turnul televiziunii Al Aqsa, a treia cea mai inalta cladire din Fâşia Gaza, a fost atacat cu rachete lansate din avioane israeliene de luptă.

Bilanțul deceselor, după cinci zile de atacuri, a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și 30 de copii.

În Fâşia Gaza, agentiile internationale de presă au surprins scene cutremurătaore: o mamă şi-a înmormântat 3 copii ucişi în bombardamentele lansate de fortele israeliene.

1.000 de bombe în Fâșia Gaza. Reacții în Congresul american

În Congresul american, Rashida Harbi- prima femeie musulmană care a devenit membră a Camerei Reprezentanților Statelor Unite, ea însăşi fiica unor refugiati palestinieni, a ţinut un discurs emotionant despre latura tragică a conflictului care macină acum Orientul Mijlociu. A citit din scrisoarea pe care o mamă din Fâşia Gaza i-a trimis-o acum două zile.

„Mi-a scris, citez: În seara aceasta, mi-am pus copiii să doarmă cu noi, pentru ca, atunci când murim, să murim împreună! Să nu mai rămână nimeni care să plângă pierderea celuilalt”, a spus Rashida Harbi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că actuala campanie militară va dura mai mult. Oficialii israelieni au declarat că Hamas, cel mai puternic grup militant din Gaza, trebuie să primească o lovitură puternică, înainte de orice încetare a focului.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si