Degeaba avem cele mai sănătoase legume din Uniunea Europeană! Pentru că mulți cumpărători le aleg pe cele de import, atrași de aspectul frumos. Fermierii spun că oamenii întorc spatele și la cea mai mica imperfecțiune, iar sute de kilograme de fructe și legume ajung să se strice pe tarabe, a transmis Simona Pătruleasa.

Fructe și legume periculos de frumoase

Roșii cu defecte, căpșune mai mici și cireșe pătate. Se găsesc din belșug pe tarabe doar că nu au așa căutare precum suratele lor care arată frumos.

,,Între o roșie mai lovită, cu semne pe ea și una fără cusur, pe care o alegeți? Pe cea care nu are niciun cusur! Pe aia'', a spus un cumpărător.

Asta caută mai toți cumpărătorii atunci când vine vorba de fructe și legume. Roadele trebuie să fie fără semne și, dacă se poate, cât mai mari, doar că nu prea este posibil în cazul celor nestropite. Să luăm de exemplu merele, cele de Voinești sunt moi și lovite pe alocuri, în timp ce cele aduse din Polonia arata ferm și cu aspect lucios. Iar oamenii le aleg pe cele din urmă.

,,Nu mai mănâncă mere românești, mănâncă străine că sunt mai bune!  

N-avem cui le vinde.   Nu e dat cu nimic de păstrare pe el. Așa cum îl culegem, așa îl depozităm'', a spus o vânzătoare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Situația se repetă si la roșii. Cele cultivate pe meleagurile noastre sunt mici și deformate. În schimb, cele din Olanda n-au cum să nu-ți atraga privirea și să-ți deschidă portofelul.

Potrivit Eurostat, Olanda, este țara din Uniunea Europeană care folosește cea mai mare cantitate de pesticide. De 17 ori mai multe decât fermierii români.

Citește și: Cât au ajuns să coste căpșunile românești? Clienții pot alege să și le culeagă singuri. Unde se practică asta?

La fel de mult sunt stropite și fructele sau legumele din Italia, Belgia, Germania, Spania şi Austria. Concret, dacă în Olanda sunt folosite 11 kilograme de pestide la hectar, în România cantitatea este de 700 de grame. De aici vine și minusul legat de aspect: roadele tratate trec cu brio testul timpului.

,,Roșia asta a fost culeasă acum două zile, iar roșiile astea, acum o lună''.

Pe cât de aspectuoase sunt fructele și legumele de peste hotare, pe atât sunt de periculoase, spun specialiștii.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

Șerban Damian, medic nutriționist-   Problema este cu substanțele care sunt folosite împotriva dăunătorilor, ele sunt în fond niște otrăvuri. Consumul pe termen îndelungat poate să fie legat și de apariția anumitor cancere.

Peste 1.000 de pesticide care sunt folosite la nivel global.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si