VIDEO - Fructele, spălate după recoltare cu detergent. Imagini postate de români pe internet

Câțiva români din Italia au șocat zilele trecute prin postarea unui videoclip pe internet, în care povesteau cum se spală fructele înainte de a fi livrate către supermarketuri.

Author: Iulian Ciurea luni 08 februarie 2021 , 19:19

Fructele, spălate după recoltare cu detergent. Imagini postate de români pe internet
Fructele, spălate după recoltare cu detergent. Imagini postate de români pe internet
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Protagonistul imaginilor este chiar un român ce susţine că lucrează într-o livadă de mandarini din Italia. Spune că e plătit cu 7 euro pe oră pentru a spăla fructele cu detergent şi face haz de necaz alături de colegii săi.

„10 kg de mandarine durează o oră să le spălăm. Ne dă 7 euro la oră ca să spălăm mandarinele și ei le vând cu 50 de cenți”, pretinde bărbatul pe internet.

Imaginile postate pe internet au stârnit un val uriaș de reacții negative, iar oamenii sunt revoltați la gândul că și în piețele și supermarketurile din România ar putea găsi astfel de produse.

„Aș putea să mi le spăl eu... de ce să mi le spele ei? Le spală...intră soluția aia în ele mai și mucegăiesc...ajungi cu ele acasă miros urât, eu nu mai cumpăr!
Repulsie totală! Neîncredere în ceea ce vedem pe aici!
Dacă aș vedea așa ceva n-aș cumpăra...dar

dacă mergeți acum printre tarabe să vedeți citricele ce știm noi ce luăm? Asta ar trebui să știe statul”, spun cumpărătorii.

Fructele spălate cu detergent descoperite de români, toxice, spun medicii

„Pe cât de frumoase și arătoase sunt, citricele pot fi și periculoase pentru organism, și asta pentru că, nespălate în mod corespunzător, pot aduce o serie de afecțiuni grave cum ar fi toxiinfecțiile, iar în unele cazuri acestea pot duce până la deces”, relatează reporterul Kanal D.

Nici medicii nu recomandă astfel de practici riscante.

„Prin coajă poate să treacă orice tip de substanță, normal că va trece și acest detergent. Ar trebui să le spălăm cu apă foarte multă”, spun medicii.

Numai în primele cinci luni ale anului trecut, România a importat fructe din acest segment în valoare de aproape 13 milioane de euro. Iar prețurile acestora au crescut în ultimele luni ale anului 2020 cu aproximativ 16 procente.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si