VIDEO - Furtună de zăpadă în România, mașini îngropate sub nămeți

Viscolul a pus stăpânire noaptea trecută pe stațiunea Rânca - mai multe mașini au fost îngropate cu totul în zăpadă, iar autoritățile au încercat să intervină cu utilajele de deszăpezire. Mulți dintre proprietari și-au căutat autoturismele rămase sub nămeți cu ajutorul lopeților.

Author: Razvan Ilie duminică 14 februarie 2021 , 19:22

Stațiunea Rânca este sub avertizare de vânt puternic, iar viscolul spulberă zăpadă cu aproape 100 km/oră. Azi-noapte, temperatura a fost de minus 19 grade Celsius.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai multe mașini au fost acoperite complet de zăpadă în urma viscolului de noaptea trecută.

Autoturismele au fost lăsate de proprietari la ieșirea din Rânca, către Transalpina. Acolo a fost găsit teren disponibil pentru parcare, însă este o zonă fără construcții sau perdele forestiere, astfel că zăpada viscolită a ajuns direct pe autoturisme.

Utilajele de deszăpezire de mare capacitate au fost scoase de urgență, însă este greu de înaintat chiar și cu ele prin zăpada care depășește 2 metri. Și conducătorii auto încearcă să înlăture zăpada din zona mașinilor, în speranța că le vor putea măcar semnaliza, pentru ca utilajele să nu dea peste ele.

Citeste si: O "ninsoare apocaliptică" a îngropat Moscova. "Bestia din Siberia" a ajuns și în România

Mașini îngropate sub zăpadă

Cu lopețile în mâini, zeci de oameni au început să sape în nămeți, însă nici până la această oră nu au fost scoase toate mașinile. Deși stațiunea nu a fost afectată, iar deszăpezirea s-a făcut ca la carte, pereții de nămeți care s-au format sunt de câțiva metri înălțime, iar pensiunile abia se văd printre dealurile de zăpadă. Viscolul a fost atât de puternic, încât nici pancartele de cazare nu au mai rezistat, ci au fost puse la pământ. 

" Este foarte frumos, dar viscolul a fost foarte puternic si temperaturile foarte scazute. Zăpada este foarte mare, da, foarte mare, nu am mai văzut așa zăpada mare. Este foarte greu, asta e un impediment, parcările", spune un localnic.

Stațiunea Rânca este sub avertizare de vânt puternic, iar viscolul spulberă zăpadă cu aproape 100 km/oră. Azi-noapte, temperatura a fost de minus 19 grade Celsius.

Citeste si: VIDEO- Cum au petrecut românii Ziua Îndrăgostiților

Mașini acoperite de zăpadă la Rânca

Femeie de 70 de ani, salvată cu șenilata la Botoșani

În Botoșani nămeții au acoperit cu totul drumurile de acces, iar casele abia se mai vedeau încă de ieri. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru o pensionară în varstă de 70 ani, care locuiește într-o casă izolată din localitatea Satul Nou. Bătrâna s-a simțit rău în toiul nopții, iar salvatorii au ajuns la ea cu șenileta pentru a o duce la spital.

Meteorologii au emis cod galben de ger pentru toata țara care va fi valabil până luni dimineața la ora 10.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si