Începând cu 30 noiembrie pentru toate băuturile ambalate în plastic, sticlă și aluminiu se va plăti o garanție de 50 de bani. Cu alte cuvinte, pentru un bax de apă prețul va fi mai mare cu 3 lei. Banii vor fi dați înapoi celor care returnează ambalajele goale.

Sistemul garanție- returnare intră în vigoare din 30 noiembrie

Peturile sticlele și dozele de aluminiu pot fi aduse la automatele de colectare care vor fi amplasate în parcările marilor magazine, dar nu vor exista peste tot.

În cazul micilor magazie colectarea se va face manual, doar dacă chioșcul este înscris în program. Cei care au prins vremurile de dinainte de 1989 spun că sistemul funcționa și se practica la orice alimentar.

Citește și: VIDEO- Meniu special pentru un urs panda. Îngrijitorii Rezervației din Guangzhou îl răsfață pe micuțul blănos cu tot felul de bunătăți

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

„Se dădea schimb pe schimb, la lapte, la iaurt. Dacă ar fi amenajate ca înainte probabil că mi-ar conveni. Luai în coș o sticlă, două, trei, câte aveai nevoie de ulei și la casă le prezentai și pe cele goale cu care veneai și ei scădeau din valoare ambalajul”.

Nu toate sticlele sau peturile vor putea fi returnate pentru cei 50 de bani. Ambalajele cu garanție vor avea un logo pe etichetă.

Pentru cele fără marcaj nu se va plăti garanția.

„Consumatorii vor putea găsi la raft în prima perioadă de tranziție, cum îi spunem noi, atât ambalajele vechi, actualmente în piață, dar și ambalaje nou produse. Dacă ai adunat acum ambalajele tu nu ai plătit garanția pe ele, drept urmare nici nu poți revendica o garanție”.

Sistemul de garanție-returnare ar urma să colecteze aproximativ șapte miliarde de ambalaje de băuturi pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si