VIDEO - Greșeli gramaticale, corectate cu tricouri imprimate

Greșelile gramaticale pot fi corectate prin... îmbrăcăminte. O timișoreancă a venit imprimă pe tricouri variantele corecte ale greșelilor frecvente.

Iulian Ciurea, marți 20 octombrie 2020 , 14:40

ina biebel tricouri
Ina Biebel[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zecile de tricouri pe care sunt imprimate forme corecte ale unora dintre cele mai frecvente greseli gramaticale sunt confectionate in atelierul timisorencei Ina Biebel.
"Când am făcut tricourile doar pt mine am crezut ca doar eu sunt asa fixa cu regulile, dar mult își ia tocmai pentru a și corecta prietenii sau sa se autocorecteze", spune creatoarea.

Tricourile care corectează greșeli gramaticale frecvente

De la primele 3 tricouri pe care le-a realizat doar pentru ea, acum Ina a ajuns sa facă 34 de modele diferite. Toate reprezinta o adevarata lectie pentru cei care le poarta si cei care citesc mesajele. Iar procesul de învățare are 3 simpli pasi: vezi, citești și te corectezi. 
"Voiam este varianta corecta, dar exista multe dezbateri pt ca exista diferența între a voi și a vrea, iar forma corecta este asa. De obicei, ideile îmi vin noaptea târziu, ma pun la calculator le pun pe tricou", explică Ina.
Tricourile sunt inscripționate cu cele mai frecvente abateri din limba romana. Expresii sau cuvinte care au devenit consacrate mai ales în varianta gresita. 
"Cele mai căutate sunt cele cu pe care, din cauza ca este cea mai frecventa greșeală din limba romana. Pare simplu, dar nu e asa, mereu ma gândesc ce cuvânt arata bine pe tricou, trebuie scris mare, mic, aspecte de care trebuie sa țin cont", spune creatoarea.

Clienții caută tricourile fără greșeli gramaticale

”Mi se pare o idee mișto, foarte mulți oameni fac multe greșeli gramaticale”, spun clienții.
Comenzile vin nu numai din Timisoara, ci si de la Cluj sau Oradea.
”Cred ca să expui un astfel de mesaj pe un tricou și sa l porți zilnic, cred ca, da, ar vedea toată lumea și ar fi o lecție mai buna decât cea de la școală”, spun clienții.
Un astfel de tricou costa 69 de lei.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si