„Cândva regina industriei textile la nivel mondial, în prezent, țara noastră se zbate în sărăcie la acest capitol. Ultima dovadă vine din Calafat, acolo unde 400 de muncitori plătiți cu salariul minim pe economie au oprit lucrul și s-au baricadat în fabrică. Oamenii sunt disperați pentru că nu și-au mai primit salariile de patru luni”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO- Sindicaliștii protestează în Capitală. Care este motivul nemulțumirilor acestora

Ce spun agajații

„Am 55 de ani... Ce să fac? Unde să mă duc? Spuneți-mi dumneavoastră unde să mă duc. Unii îmi repară inima la Timișoara și unii mi-o distrug în Calafat?!”, a spus Aurica, angajată a fabricii.

Cu lacrimi în ochi, Aurica spune că a ajuns la capătul răbdării. Femeia lucrează de peste 18 ani la fabrica de textile și confecții din Calafat, însă, de patru luni trăiește la limita sărăciei.

„Ne trebuie salariu! Avem facturi, avem copii. Nu pot să cer copiilor. Copilul muncește în Anglia să-mi trimită mie bani? Să mă țină? Pleacă lumea pe capete! Îi e frică lumii să vorbească! De ce să ne fie frică să vorbim până la urmă?”.

În cele patru luni fără un venit, boala femeii s-a agravat, spune ea, disperată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Teodora Argint, reporter: Ce sacrificii ați făcut în această perioadă fără bani? La ce ați renunțat?

„Cam la tot! La jumătate din tratament în primul rând! Iau doar jumătate pentru că mi-e rușine să mai cer copiilor toată ziua”, a spus femeia.

Angajații fabricii au intrat in grevă

Circa 400 de muncitori au intrat astăzi în grevă după ce nu au mai primit salariile din februarie, asta deși venitul majorității este puțin peste 2.500

de lei. Oamenii au oprit utilajele încă de azi-dimineață și au așteptat un semn de la conducerea fabricii, dar în zadar.

Citește și: Haos la Guvern! Angajații din subordinea premierului Ciolacu au declanșat un protest spontan. "Vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”

„Suntem neplătiți... În ianuarie ne-a dat șase milioane din două, trei odată și trei odată. În februarie ne-a băgat 11 milioane și restul, până la 20 și ceva, nu. De atunci suntem neplătiți”, a spus un alt angajat.

Atât de gravă este situația, încât angajații care fac naveta nu își mai permit nici măcar să plătească transportul cu microbuzul.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

„Am plătit abonamentele 180 de lei lunar! Cu ce să trăim? Cu ce să plătim abonamentul? Eu sunt bolnavă, trebuie să mă operez la ureche! N-am un leu”.

 Angajații sunt hotărâți să rămână în grevă până își vor primi banii pe cele aproape patru luni muncite.

„Mașinile sunt oprite de azi-dimineață. Nu vine nimeni să zică: „De ce sunt oprite? Ce se întâmplă?”. Chiar nimeni”.

Patronul fabricii este un italian care stă în afara țării, iar responsabilii români, pe care acesta îi are în subordine, se ascund în birouri. Hainele produse ajung la export, însă, de la an la an, forța de muncă din industria de textile scade dramatic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si