VIDEO - Grupare de hackeri, furt din conturile vedetelor

Afaceriști, actori și cântăreți au fost luați in vizor de o grupare de hackeri care fura numerele de telefon și golea conturile bancare.

Author: Iulian Ciurea miercuri 18 noiembrie 2020 , 19:25

Hackerii au intrat inclusiv pe paginile de socializare ale victimelor, unde solicitau prietenilor acestora ajutor financiar
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anchetatorii au descins astăzi la 12 adrese din Brașov, București și Ilfov.

Erau căutaţi hackeri i care au reușit să lase zeci de persoane fără bani în conturi sau datori la IFN-uri. Toți membrii grupării au fost aduși la audieri.
Planul hoţilor era extrem de bine pus la punct. Își alegeau victimele din rândul persoanelor cu situație financiară bună, iar cu ajutorul unor dispozitive reușeau să le cloneze cartelele SIM. Apoi le accesau adresele de e-mail. De acolo obțineau toate informaţiile personale ale acestora- de la fotocopii ale actelor de identitate, până la facturi de utilităţi, extrase de cont sau alte informaţii preţioase.
Hackerii au intrat inclusiv pe paginile de socializare ale victimelor, unde solicitau prietenilor acestora ajutor financiar.
Şi nu s-au oprit aici.

Grupare de hackeri extrem de bine organizată, conturi golite

Cu ajutorul actelor pe care le furau, infractorii accesau credite de la diverse instituții nebancare, iar in anumite cazuri au reușit să obțină control asupra aplicațiilor de banking utilizate de victime și să efectueze transferuri. În total au furat peste 100.000 lei.
Specialiștii in securitate cibernetică spun că există anumite semne prin care ne putem da seama dacă am fost victima hackerilor.
„Cartela nu mai are semnal, nu mai sunt date, nu mai puteti suna. fereastra de oportunitate pt atacatori e pana pierdeti semnal pana mergeti la operatorul de telefonie mobila”, spun experții.

Conturile, golite de gruparea de hackeri cu ajutorul telefoanelor

Printre cei păgubiți se numără oameni de afaceri, dar și vedete, precum Jean de la Craiova, Denisa Tănase, fosta componentă a trupei Bambi, Gabriel Dorobanțu, dar și tatăl Andreei Bălan.
Din 14 indivizi care au ajuns in fața anchetatorilor pentru audieri, 4 au fost deja reţinuţi, iar alţi 3 sunt cercetaţi sub control judiciar. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să își petreacă următorii ani în spatele gratiilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si