Vântul a suflat nervos la peste 2 000 de metri altitudine- dovada sunt dunele albe ca de nisip. Imaginile au fost surprinse la puțin timp după ce Transalpina a fost închisă ca nu cumva viscolul să suprindă vreun turist rătăcit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Semne că iarna s-a intalat și nu vrea să mai plece la munte vedem și pe Transfăgărășan. La Bâlea Lac a nins in ultimele ore si s-a depus zapada. Este insa foarte frig. Termometrele au aratat -6 grade Celsius.

Iarna a adus zăpada pe munte și frigul mai devreme

Stâncile pe lângă care șerpuiește șoseaua au fost înghițite de gheață cu tot cu vegetație. Șansele ca țurțurii să zăpada să se mai topească sunt mici: chiar dacă soarele iese din nori, temperaturile nu mai depășesc zero grade. Puținii turiști care s-au încumetat să urce în ultima zi în care Transfăgărășanul au înfruntat frigul ca să se bucure de peisaj.
"Știați că e ultima zi? Da, am știut. Și am vrut să prindem încheierea de sezon. Ați mai fost? Nu, și sunt uimită. Am rămas fascinată!

"Este superb! Fabulos! E splendid. Drumul este incredibil, lacul e frumos! Copiilor le place... Da, copiilor le place la munte. E un pic frig? E un pic frig, dar e ok, nu e așa rău!
"Sunt atât de fericită că sunt aico, mai ales că văd zăpadă!", spun turiștii.

Drumurile înalte închise după ce a căzut zăpadă pe munte

Deși inchiderea Transfagarsanului era programata pentru data de 1 noiembrie, autoritățile au luat decizia să restricționeze traficul mult mai repede in acest sezon.


"Astăzi este practi ultima zi in care turistii pot sa mai urce la cota 20000 cu masina, de mâine accesul se mai face doar cu telecabina de la Balea Cascada", relatează corespondentul Kanal D la Sibiu, Anca Marin.
Iarna s-a instalat și mai jos de creste. În Poiana Brașov, la peste 1 700 de metri altitudine, peisajul a fost unul de iarnă veritabilă. România trece printr-un proces de răcire accentuat. Cele mai scăzute temperaturi vor fi în estul Transilvaniei unde se vor înregistra -5 grade. Maximele se vor încadra între 10 și 17 grade de miercuri, când meteorologii spun că vremea se mai îmbunează.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si