În această primă zonă roșie a țării, numărul morților a crescut cu încă 6, iar bolnavii se înmulțesc de la o zi, la alta! Măsura fără precedent în istoria recentă e menită să stopeze răspândirea coronavirusului și să vină în ajutorul cadrelor medicale din nordul țării, care muncesc necontenit.

În exclusivitate, vă arătăm imagini din unitatea medicală aflată în cel mai mare focar al României.

Citeste si: Veste bună pentru elevii români. Milioane de euro pentru școlile din România

În primele imagini apărute de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, vedem medici și asistente care au grijă de pacienți suspectați că au COVID-19. La datorie, salvatorii poartă combinezoane și măști, care îi protejeaază când stau lipiți de suferinzi. Întins pe unul dintre paturi este și un bătrân bolnav de diabet, boală care îl situează într-o grupă de risc.

Imaginile au fost filmate în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Suceava imediat după ce a fost redeschisă. Liniștea apăsătoare din secțiile unde sunt internați cei posibil infectați este spulberată doar de vocile salvatorilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț oficial pentru București. Decizia STB intră în vigoare de la 1 aprilie

Conștienți că duc o luptă pe viață și pe moarte, medicii încearcă să pună diagnosticul cât mai repede.

Fără să știe că suferă de COVID, mulți s-au stins acasă și au fost diagnosticați post-mortem! Un sfert din îmbolnăvirile provocate de coronavirus pe teritoriul țării noastre sunt confirmate în Suceava, însă neoficial numărul celor atinși de molimă ar fi mult mai mare.

Închiderea parțială a județului a fost anunțată aseară și ne arată încă o dată că situația este extrem de gravă.

Municipiul Suceava, localitățile Adâncata, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei, Șcheia, Ipotești, Moara, Bosanci și Salcea, oraș în care se află aeroportul, au granițele păzite de polițiști. Nimeni nu mai intră și nu mai iese din această zonă roșie cu excepția celor care trebuie neapărat să meargă la muncă.

Microbuzele nu mai circulă decât cu marfă, iar șoferul trebuie să aibă actele necesare pentru transport, la bord. Pe perioada carantinei, aprovizionarea celor care nu sunt în putere va cădea în sarcina autorităților locale, care trebuie să se asigure că bătrânii nu suferă de foame. Măsurile care duc cu gândul la cele luate de autoritățile din Italia îi sperie pe locuitori.

Citeste si: Cât timp supraviețuiește Covid-19 pe talpa încălțămintei! Avertismentul medicilor

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Suceava devine astfel prima zonă roșie a României după mai multe săptămâni în care Spitalul Județean a tratat bolnavi de COVID, fără combinezoane și măști. Infectați, dar la datorie, medicii și alți membri ai personalului au transmis pacienților boala și au adus astfel moartea în saloane. O mașină mortuară stă în permanență în curtea spitalului, iar înăuntru e un iad, spune fiica unui bărbat internat aici.

Mai puțini după ce colegii lor din prima linie s-au îmbolnăvit, salvatorii de la Suceava care tratează bolnavii de COVID spun că muncesc până la epuizare. Cu toate eforturile, de două săptămâni încoace- CEL PUȚIN un pacient aflat în grija lor, MOARE ÎN FIECARE ZI.

Citeste si: Fetiță de doar 12 ani, ucisă de coronavirus! Autoritățile belgiene fac primele declarații: „Este un eveniment foarte rar”

Suceava se află în carantină pe perioadă nedeterminată timp în care locuitorii trebuie să pună umărul la diminuarea răspândirii coronavirusului prin responsabilitate socială. Fără implicarea lor, care presupune distanțarea si onestitată maximă în relație cu dispecerii de la 112, echipajul de la ambulanță și autoritățile locale, aceste măsuri sunt în van. Măsura carantinării poate va fi aplicată și în alte județe dacă situația o va impune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si