VIDEO | Inceput de autostrada, binecuvantat de Mitropolitul Ardealului

Lucrari la un petic de autostrada inaugurate cu Mitropolitul Ardealului, premier si inca patru ministri. S-a intamplat la Rasnov, in locul unde firma care a castigat licitatia a amenajat organizarea de santier. Oficialitatile nici macar nu au ajuns sa vada pe unde va trece drumul de mare viteza, desi acolo lucrarile deja au inceput.

D.S., luni 20 mai 2019 , 19:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu ochii in pamant si fete smerite, asa au primit Viorica Dancila si cei patru ministri care o insoteau vorbele lui Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului. Ofcialii au ascultat slujba inconjurati de containere modulare si nu pe santierul inaugurat cu atata fast si care se afla la doar cativa kilometri distanta.

Mitropolitul Ardealului: Binecuvinteaza-ne pe noi si acest inceput de autostrada, aceste lucrari obstesti pe care le incepem astazi in numele Tau.

Lucrari obstesti inseamna cam unsprezece kilometri de autostrada pe an. Ca, nu-i asa?, graba strica treaba si, in plus, viteza prea mare duce la accidente. Dupa ce antreprenorul sucevean Stefan Mandachi a construit singur, demonstrativ, primul metru de autostrada din Moldova, din partea autoritatilor romane a urmat un festival de inaugurari de lucrari si de rupt contracte in fata camerelor.

In timp ce oficialii rup hartii la televizor, lucrarile la drumurile din Romania stau pe loc, inainteaza cu viteza melcului sau sunt facute de mantuiala si asfaltul se rupe in doar cateva luni. O simpla privire intr-o alta tara din Uniunea Europeana, Germania, ne spune cum trebuie sa arate o tara cu infrastructura moderna. De la 20 de km in 1913, la 13.000 de km astazi.

Deocamdata, am reusit ca in 30 de ani de la Revolutie sa construim cam 750 de kilometri de autostrada. Adica 25 pe an.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si