VIDEO - Infractori periculoși, deghizați în călugări, au înșelat oamenii

Opt indivizi, jumătate dintre ei infractori periculoși din penitenciarul din Iași, s-au dat drept călugări ca să stoarcă bani de la bătrânii creduli.

Author: Iulian Ciurea vineri 12 februarie 2021 , 19:21

Infractori periculoși, deghizați în călugări, au înșelat oamenii
Infractori periculoși, deghizați în călugări, au înșelat oamenii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dan Blasciuc e unul dintre indivizii care se dădeau drept călugări ca să jecmănească de bani bătrânii cu frică de Dumnezeu.

Avea 17 ani când și-a ucis bunicul cu mai multe lovituri de cuțite- dar mai șocant e că- la după opt ani- e liber... și- laolaltă cu alți locotenenți ai grupării se ducea la ușile victimelor. Tot ei au căutat-o și pe biata bătrână de 78 de ani din capitală- pe care au convins-o- spun anchetatorii- să le dea nu mai puțin de 130 de mii de euro.

Vecina femeii spune acum că i s-a părut suspectă scena- dar nu i-a trecut prin cap să alerteze pe cineva. În plus- victima era o fire retrasă- scria poezii și nu prea socializa cu lumea.

„Nu comunica, este retrasa, nu te pofteste in casa.

Dar a avut incredere, a crezut ca face un bine. Mi a zis acum ceva zile ca patrarhia o sa i publice poezii, ea scrie foarte frumos, am felicitat o, nu am inteles care e legatura cu patrarhia”, spune vecina.

Infractori periculoși au pretins că sunt călugări

Banda de tâlhari era mânuită din penitenciarul din Iași: unul dintre pușcăriași ar fi sunat-o inițial pe bătrână. I-a spus că e preot la mănăstirea Putna, a reușit să-i câștige încrederea și a făcut-o să vireze bani în tranșe într-un anumit cont bancar- ca și cum ar fi făcut donații pentru un cămin de copii nevoiași și pentru un azil de bătrâni. Ulterior- cei ce s-au înființat la ușa ei au amăgit-o că Patriarhia îi va publica poeziile în schimbul donațiilor- astfel că povestea a mers mai departe. Atât de departe- încât bătrână și-a vândut și un apartament.

„Eu stiam ca era mai saramana, o mai ajutam cu mancare, si vecinii, statea mai retrasa nu prea iesea afara!”, spune un vecin.

Capul grupării ar fi Ovidiu Rusu- unul dintre condamnații care din spatele gratiilor comiteau alte infracțiuni. El a ajuns în penitenciarul din Iași în 2014- tot pentru înșelăciune. Atunci se dădea drept procurori și magistrat și astfel a procurat zeci de mii de euro de la persoane disperate să obţină soluţii favorabile în diferite dosare penale.

Oamenii creduli, înșelați de infractori periculoși

Tupeul lui a mers atât de departe că într-un interviu recunoștea fără nicio reținere ce averi a făcut din fărădelegi.

Acum- anchetatorii au făcut mai multe percheziții- atât în penitenciarul din Iași- cât și acasă la suspecții care acționau din libertate. Nu au reușit să recupereze însă- toți cei 130 de mii de euro de la bătrâna din capitală.

Dan Blasciuc și încă un individ au fost reținuți. Alți doi sunt cercetați în libertate- iar ceilalți patru- care oricum erau după gratii- se mai aleg cu un dosar penal și- posibil să se trezească și cu ani în plus de pușcărie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si