VIDEO - Întreaga țară va fi măturată de furtuni, până la finalul săptămânii

Furtuni scurte dar intense se abat peste intreaga tara pana la finalul acestei saptamani. La Craiova, o ploaie torentiala cu grindină, de circa o oră, a făcut prăpăd.

Webeditor: Iulian Ciurea miercuri 09 iunie 2021 , 19:34

România, măturată de furtuni scurte și intense toată săptămâna
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Așa arătau aseară străzile Craiovei, după o rupere violentă de nori. Mai multe mașini au fost luate de apă și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Din lipsa vizibilității, șoferii surprinși în trafic au rămas blocați.

Ca să poată înainta, mulți s-au descălțat și și-au împins mașinile prin șuvoaie:

„Canalizările sunt înfundate, plătim bani la primărie degeaba”, se plâng oamenii.

Pentru că nu a primit la timp ajutorul sperat de la autorități, acest bărbat s-a apucat să scoată apa din autoturism cu un vas de bucătărie. Mai bine de două ore s-a chinuit, singur.

„În decurs de 10 minute s-a umplut toată strada. De o oră jumătate, de când am sunat la pompieri, mi-au spus că nu sunt mașini. Da, sunt prea multe solicitări. Probabil...”, spune omul.

România, măturată de furtuni scurte și intense toată săptămâna

Furtuna cu grindină a fost atât de puternică, încât o arteră importantă de circulație a cedat sub presiunea ploii, iar în interiorul asfaltului s-a format un adevărat crater.

Craterul din asfalt s-a extins pe toată această stradă, pe o suprafață de circa 35 de metri. Presiunea apei a fost atât de puternică, încât capacele de canalizare au bubuit pur și simplu, iar tot dezastrul a fost cauzat în doar câteva minute.

Culmea este că această stradă a fost reparată în urmă cu doar 3 ani, însă, după cum se vede, lucrările nu au rezistat.

Localnicii s-au trezit cu pământul surpat chiar la doi metri de casele lor, astfel că, dacă potopul ar mai fi continuat preț de câteva ore, gropile ar fi putut ajunge și în curțile oamenilor, se tem aceștia.

„Ce-a fost aseară, cumplit, știți cum era... când am văzut asfaltul așa, în sus, excat cum văd în anumite filme.
Am ieșit să văd și mi-am luat niște cizme de cauciuc până la genunchi. mi-a intrat apa peste cizme, în cizme... fiindcă era nivelul mare aici”, povestesc localnicii.

Canalizările vechi, depășite de ploile aduse de furtuni

Imaginile apocaliptice sunt rezultatul unor sisteme de canalizare vechi, care n-au fost extinse în ritm cu dezvoltarea imobiliară.

Datele oficiale arată că puțin peste 50 la sută din populația României este racordată la sistemele de canalizare. Culmea, printre cei mai puțini oameni conectați la canalizare sunt locuitorii din Oltenia și Muntenia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si