VIDEO - Inundațiile au făcut ravagii în mai multe județe. Puhoaiele au măturat totul în cale

Ploile torențiale și ruperile de nori din ultimele 24 de ore au produs pagube în mai multe județe din România, printre care cele mai afectate sunt Alba, Hunedoara, Cluj și Bihor.

Author: Razvan Ilie vineri 16 iulie 2021 , 08:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O viitură puternică s-a produs, joi după amiaza, în comunele Ocoliș și Poșaga din judeţul Alba.

În urma ploilor torenţiale, zeci de case au fost inundate, iar mai multe persoane, între care doi bătrâni, doi copii și o femeie însărcinată au rămas izolate în locuințe. Drumurile de acces în cele două localităţi au fost avariate de viitură.

Citeste si: VIDEO| Inundații în Germania: Cel puțin 33 de morţi şi peste 60 de oameni daţi dispăruţi

Comunele Ocoliş şi Poşaga din judeţul Alba au fost afectate de ploi abundente şi grindină, zona fiind mai multe ore sub avertizare cod roşu.  La Avram Iancu a bătut grindina, gheața fiind de mărimea unui ou de găină, informează Alba24.

În comuna Avram Iancu din Alba a bătut grindina, gheața fiind de mărimea unui ou de găină[Sursa foto: Alba 24]

Dezastru după furtuni în județul Alba

În comuna Ocoliş din Alba, aproximativ 30 de case au fost inundate, precum şi un operator economic, iar 11 adulţi şi doi copii au fost izolaţi în podurile construcţiilor. De asemenea, DJ750G a fost avariat şi colmatat.

În localitatea Runc, o casă a fost afectată de o alunecare de teren, iar în Vidolm o maşină a fost luată de apă, iar o casă a fost inundată.

Citeste si: "Fazele Lunii" vor determina inundații peste tot în lume, avertizează NASA

Satul Ocoliş este în continuare izolat, în contextul în care nu s-a putut face nimic cu excavatorul cu braţul lung şi buldozerul. O echipă a Salvamont Alba s-a deplasat în zonele izolate pe versanţi.

Pompieri militari au intervenit joi seara în localitatea Ocoliş,pentru evacuarea unei femei gravide care avea contracţii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

ISU Alba a intervinit cu trei ASAS, trei autocamioane, 10 motopompe transportabile, patru motopompe remorcabile, un microbuz, o autospecială scafandri, o barcă pneumatică, şapte ofiţeri şi 60 subofiţeri.

Intervenții de urgență anunțate de ISU Cluj

„Ca urmare a fenomenelor meteo şi hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenţia echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, şi a unei persoane aflate în locuinţa proprie. Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolişel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism", se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit salvatorilor, apele şi aluviunile începuseră să se retragă, iar persoana a reuşit să se autoevacueze din autoturism înainte se sosirea pompierilor şi i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol. 

Echipajul ISU s-a deplasat către locul indicat de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracţiune integrală şi o barcă de salvare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si