VIDEO | Izolați cu forța

Greu îl ţii pe român în izolare sau în carantină. O dovedesc cazurile cu care s-au confruntat deja poliţiştii - peste 500 la număr.

A.M.S., duminică 22 martie 2020 , 19:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  În Bucureşti - o femeie a ieşit pe geam din casă şi a fost reclamată de vecini. Iar la Buzău - după o ceartă cu iubita - un tânăr venit din Franţa a ieşit cu maşina prin oraş şi a provocat un grav accident rutier. Primarul Timişoarei - Nicolae Robu - propune ca toţi cei aflaţi în izolare sau carantină - să aibă un semn distinctiv pe mâini - cum ar fi o ştampilă - de pildă.

  Femeia pe care mai mulţi poliţişti de la ordine publică încearcă să o imobilizeze era izolată la domiciliu. Se pare că n-a suportat să stea în casă - aşa că a ieşit afară pe geam. Stă la parter - iar vecinii au sunat la 112 când au văzut-o hoinărind pe lângă bloc. Agenţii de la secţia 13 au reuşit cu greu să o potolească şi să o urce în maşină.

  Citeste si: Coronavirus România 22 martie 2020. Bilanț oficial: două decese și 433 de persoane infectate

  Îngrijorător e că unii poliţişti nu purtau măşti de protecţie sau mănuşi - având în vedere că aveau de a face cu cineva care ar putea fi contaminat.
  Femeia a fost dusă în cele din urmă în carantină instituţionalizată - unde va sta 14 zile sub pază strictă.

  O situaţie similiară s-a derulat şi la Buzău. Aici - un tânăr venit recent din Franţa, care ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu, a urcat la volanul maşinii, după o ceartă cu iubita, şi a provocat un accident destul de serios. Poliţiştii şi pompierii au aflat ulterior de la mama lui că el ar fi trebuit să stea acasă.

  Citeste si: Cum arată declarația pe propria răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței

  Pe lângă sancțiunile la Codul Rutier, șoferul vinovat de producerea accidentului se va alege și cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor contagioase.

  Grav e că sunt mulţi cei care încearcă să fenteze legea numai să nu stea în izolare sau în carantină - inconştienţi fiind că pot provoca numai rău cu o astfel de atitudine. La Arad - poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unei familii care a călătorit în Italia - dar frontieră - a spus că vine din Germania. În maşină - însă - au fost găsite bonuri fiscale din Italia - astfel că toţi au ajuns într-un centru din Ialomiţa.

  Citeste si: Gest revoltător făcut de o preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

  Până acum - poliţiştii au dat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină. În plus - au fost deschise 129 de dosare penale sub acuzaţie de zădărnicire a combaterii bolilor!

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si