În lipsa unui sistem menit să îi aducă pe condamnații eliberați pe calea cea dreaptă, ne întrebăm dacă nu cumva legea recursurului compensatoriu a făcut mai mult rău decât bine unei țări ai cărei cetațeni se tem când îi prinde noaptea pe străzi.

Poate cele mai sangeroase imagini la care am fost martori vreodata l-au avut in prim-plan pe Marius Rusu – protagonistul atacului brutal de la Medias, in urma caruia unui tanar a murit, rapus de lovituri de cutit.

Citeste si: VIDEO| Patru suspecți în ancheta privind răfuiala sângeroasă din Piața Constituției

A fost eliberat cu doi ani mai devreme prin recursul compensatoriu, desi fusese inchis pentru omor deosebit de grav. Complici la crima i-au fost doi indivizi – surpriza sau nu- recidivisti si ei! Marius Rusu s-a bucurat de clementa legii chiar daca in penitenciar n-a dat vreun semn de reabilitare.

Legea le-a oferit libertatea detinutilor care s-au plans de conditiile din inchisoare, adica inclusiv criminalilor, pedofililor si violatorilor. In doi ani – cati au trecut de cand recursul compensatoriu a intrat in vigoare – au iesit mai devreme pe strazi mai mult de un sfert din cati indivizi numara armata.

Legea care a deschis porțile închisorilor pentru 21.000 de infractori

LOREDANA SALOMIA – REPORTER KANAL D: Peste 21.000

de condamnaţi- dintre care 7 000  extrem de periculosi- au iesit mai devreme pe portile inchisorilor. Clementa pe care le-a oferit-o legea recursului compensatoriu nu i-a oprit sa recidiveze si la scurt timp dupa eliberare au ucis, au violat si au talharit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Fostii detinuti despre care vorbim – aproape 2 000- s-au intors inapoi in celulele din care statul i-a vrut scapati.

Citeste si: VIDEO| Incident grav în trafic. Un șofer a scos pistolul și a amenințat cu moartea mai mulți bicicliști

Condamnat pentru viol, eliberat si iar condamnat pentru apucaturile violente a fost si Eugen Buliga. Poreclit „Regele Puscariilor”, individul a fost condamnat ultima oara la 13 ani de inchisoare dupa ce a siluit doua copile, insa in ciuda celor care il descriau ca pe un pericol public, a fost eliberat mai devreme prin acelasi recurs.

Iertat desi n-ar fi trebuit a fost si talharul din Alba care a doborat dintr-o lovitura o adolescenta ca sa ii ia banii.

Legea care a deschis porțile închisorilor pentru 21.000 de infractori. Judecătorul decide

CRISTI DANILET, judecator: Asta e ciudat in Romania, ca eu ca judecator stabilesc o pedeapsa de 10 ani si vine parlamentul si imi spune stai ca e igrasie pe pereti si il eliberam mai devreme, pentru ca nu sunt conditii de 4 stele in penitenciarele din Romania.

Cu recurs compensatoriu sau nu, judecatorul ramane cel care decide daca un detinut poate fi eliberat. Conditiile de reeducare ar trebui sa fie factorul decisiv, cu toate acestea, condamnatii ies rand pe rand din inchisoare, desi multi nu dau semne de regret.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

CRISTIAN ENE, AVOCAT: Judecatorul apreciaza daca sunt indeplinite conditiile, daca persoana este reeeducata psiho-social, daca a executat fractia obligatorie, la care se adauga si acest beneficiu.

SORIN DUMITRASCU- presedinte FSANP: Astfel de masuri incurajeaza infractorii. Cand auzi la tv ca se da gratiere, nu se face decat sa incurajeze ca daca face ceva legea il va ierta ca are grija cineva chiar de la varful tarii.

Citeste si: VIDEO| Agresorii din Piața Constituției sunt liberi și nu au fost nici măcar identificați

Opozitia cere abrogarea imediata a legii recursului compensatoriu. Procesul este insa de lunga durata pentru ca necesita o noua procedura parlamentara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si