Prima luna a primaverii inseamna bucurie dar si… oboseala. Organismul este intr-o perioada de tranzitie si ne da senzatia de somnolenta. In aceasta situatie ar trebui sa- ajutam cu o alimentatie adecvata.

„Dupa iarna suntem asa cum sunt toate mamifere iesite din barlog, slabite si cu aceasta stare latent, sa-i spunem, acea scadere de fier specifica de dupa sezonul rece si tot ce inseamna alimente de culoare verde- ceapa verde.

Spanac, salata de culoare verde. Stevia, loboda, toate acestea inmagazineaza foarte mult fier, si stim ca fierul ne da energie pentru ca duce oxigenul de la alveola pulmonara la tesuturi”, spun specialiștii.

Sezon de primăvara. Alimentația trebuie adaptată în consecință

Orice leguma bogata in clorofila aduce oxigen in sange si energie suplimentara in corp. Insa pe langa verdeturi, nu trebuie sa lipseasca fibrele alimentare, care ajuta la digestie dar si probioticele.

„Fibrele alimentare, care ofera satietate si dau stare de bine prin reglarea digestiei. O digestive buna este necesara pentru ca avea o senzatie de prea plin, de disconfort, nu avantajeaza ci intretine astenia”, spun specialiștii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

„Ttot ce inseamna chefir, sana, lapte batut, iaurt de baut, toate aceste culturi vii ne ajuta sa trecem mai usor peste aceasta perioada, ne hranesc, sunt hipocalorice si dau senzatie de satietate, in plus sunt pachete adevarate de produse alimentare cu calciu, foarte absorbabile mai ales in presenta cruditatilor”, spun specialiștii.

Specialiștii ne explică alimentația de primăvară

Iar pentru efecte instant, exista si alimente-minune

„Rapid, cu efect rapid ar fi fructele, in prima jumatate a zilei. O banana, de exemplu, dimineata, sau o para, adica un fruct foarte dulce cu indice glycemic mare, iar daca vorbim de o stare de moleseala ina doua jumatate a zilei si atunci se intampla majoritatea, atunci o cana de cacao fierbinte ar fi de mare ajutor, in primul rand mimeaza mult gustul ciocolatei si ne face placere, dar in mod real teobromina din cacao ne trezeste iar daca avem si un pic de indulcitor de stevie si 2 linguri de lapte de migdale, avem deja un aliment in acea cana” spun specialiștii.

Asadar, natura ofera remedii pentru orice, important este sa stim cum sa le folosim si cand.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si