VIDEO | Localnicii dintr-o comună din Iași, pompieri la nevoie: „Avem echipamentul acasă, în momentul în care suntem anunțați și suntem contactați, ne-am îmbrăcat, am venit, am luat utilajele și am plecat în zonă!”

După ce un oraș din Belgia le-a donat două mașini de pompieri, localnicii dintr-o comună din Iași pot interveni imediat atunci când izbucnește un incendiu în localitate.

Author: Alexandru Mihei joi 18 august 2022 , 18:58

Localnicii dintr-o comună din Iași, pompieri la nevoie: „Avem echipamentul acasă, în momentul în care suntem anunțați și suntem contactați, ne-am îmbrăcat, am venit, am luat utilajele și am plecat în zonă!”

Localnicii dintr-o comună din Iași, pompieri la nevoie: „Avem echipamentul acasă, în momentul în care suntem anunțați și suntem contactați, ne-am îmbrăcat, am venit, am luat utilajele și am plecat în zonă!”

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chiar dacă au câteva zeci de ani vechime, oamenii sunt mulțumiți, pentru că din bugetul comunei nu și-ar fi permis vreodată să cumpere asemenea mașini.

Voluntari sunt atât angajați din primărie, cât și săteni care vor să dea o mână de ajutor în caz de urgență.

Sătenii deveniți pompieri

Comuna Prisăcani se află la 25 de kilometri distanță de Iași, iar în cazul în care izbucnește un incendiu, echipajele de la ISU din oraș ajung în aproape jumătate de oră. Timp prețios, în care în care pot fi salvate vieți și bunuri.

De când au mașinile de pompieri, donate de orașul Eeklo din Belgia, voluntarii din comună sunt primii care ajung și dau o mână de ajutor.

Petru Plugaru, voluntar:   „Postul principal pe care eu îl am este șofer de microbuz pentru elevi, dar fiind aici la primărie trebuie să fim universali.

Avem echipamentul acasă, în momentul în care suntem anunțați și suntem contactați, ne-am înbrăcat, am venit, am luat utilajele și am plecat în zonă.”

Ca să poată interveni corect și eficient în cazul unei situații de urgență, voluntarii fac cursuri de pregătire de două ori pe an.

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Constantin Coadăgalbenă, șef SVSU Prisăcani: „E un ajutor pe care îl dăm echipelor de profesioniști, dar contează faptul că noi suntem cu 5-10 minute în față până ajung ei de la 25 de kilometri că asta e situația, noi deja o ținem pe loc.”

Citeste si: Șoferul unui microbuz face mii de kilometri pentru a duce refugiați ucraineni în Marea Britanie

Intervenții foarte utile ale pompierilor „de ocazie”

Așa s-a întâmplat și în cazul doamnei Monica. Din cauza unui scurtcircuit, garajul i-a luat foc. În doar câteva minute, construcția s-a făcut scrum, însă voluntarii au reușit să stingă focul înainte ca flăcările să cuprindă și casa.

„Când am venit acasă, era ușa deschisă și aici, pe colț era flacără și am zis că este foc. Nu mai știu exact că mie mi s-a făcut rău și nu mai știu exact ce s-a întâmplat.”

Citeste si: Un pensionar care ar fi pornit două dintre incendiile majore de pe insula Thassos, arestat

Într-un an, voluntarii au cel puțin zece intervenții

Costurile de întreținere pentru autoutilitare suportate din bugetul primăriei. Edilul spune, însă, că nu ar fi avut bani niciodată să cumpere astfel de mașini.

Ghiorghe Stanciu, primarul comunei Prisăcani: „Pentru noi sunt ultra benefice, nu benefice, ultrabenefice pentru faptul că ne-au salvat în cateva cazuri foarte, foarte bine. Este nevoie de aceste două mașini, una este ca un tanc de depozitare de 8 tone și una de două tone jumate, se intervine mai întâi cu cea mai mică pentru că are viteză mai mare de deplasare și cealaltă vine și aprovizionează.”

Comuna a mai primit ca donație și o ambulanță, însă deocamdată nu este omologată și înmatriculată, așa că nu poate fi folosită.

Citeste si: „Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală- kfetele.ro

Citeste si: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Citeste si: Pompieri români trimiși în Franța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si