VIDEO - Locatarii din 100 de blocuri nu au căldură, deși e ger afară

Bucureșteni - închideți geamurile că s-a făcut frig în toată țara. E o glumă amară despre locatarii celor peste 100 de blocuri care nu au apă caldă și căldură.

Iulian Ciurea, luni 18 ianuarie 2021 , 19:43

Afară e frig de crapă pietrele, locatarii îngheață în blocuri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii dârdâie în peste o sută de blocuri din 5 sectoare ale capitalei. Apa caldă și căldura sunt furnizate sub parametri.

Un termen sec pe care oamenii îl simt extrem de dureros.

„Am luat un calorifer pentru că nu ne mai putem descurca aşa, avem copii de vaccinat. Este cumplit! Purtăm mai multe halate, calorifer eletric.

Doar 5 zile din 18 am primit căldură”, spun oamenii.

Din februarie va fi lansată o licitație pentru reabilitarea a 260 de kilometri de conducte. 200 din fonduri europene și 60 de kilometri din banii primăriei.

Afară e frig de crapă pietrele, locatarii îngheață în blocuri

Până atunci, oamenii riscă să rămână în frig.

„Ziua, cu calorifere electrice, iar noaptea, cu plapumă, 2-3 pături, ca pe epoca de aur, cu pernuţe la geamuri, exact ca acum 30-40 de ani”, spune un administrator de bloc.

La ora 6 dimineața, temperatura resimțită a fost în capitală de minus 10 grade celsius.

Dacă la începutul lunii am avut temperaturi de primăvară, acum iarna și-a intrat în rol!

Așa că oamenii au înghețat prin stații, așteptând mijloacele de transport în comun. Nici în unele tramvaie nu a fost mai cald.

„Vin foarte greu... E și frig. Sunt cele mai vechi tramvaie! Sunt cele mai vechi... Nu au căldură! Până la piața Progesul trebuie să stau în frig”, spun oamenii.

Gerul, cel mai greu de îndurat de oamenii care muncesc în aer liber

Cel mai greu e pentru cei care muncesc sub cerul liber. Această doamnă mai are doi ani până la pensie. A lucrat ca sondor, dar n-a mai găsit loc pe șantier. Așa că a ajuns la măturat străzile.
- Cum vă descurcați cu frigul?

- Greu, facem și naveta.

- De unde veniți?

- De lângă Urziceni, spune femeia.

Vremea se menține friguroasă și mâine, dar de miercuri temperaturile vor urca treptat.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul... Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul publicului a făcut diferența și de această dată!
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si