Oamenii sunt nevoiți acum să meargă pe jos doi kilometri – până la cea mai apropiată piață și înapoi – ca să-și umple sticlele și bidoanele.
Bătrâni lăsați fără apă potabilă
După o săptămână în care temperaturile nu au scăzut sub 30 de grade, iar la robinetele lor nu a curs niciun strop de apă, cele 20 de familii reușesc cu greu să se descurce.
Cei mai mulți sunt pensionari și nu își permit să cumpere apă, așa că o cară de la câțiva kilometri distanță. Asta face și domnul Constantin.
Aici la bucătărie am pus, am cărat la apă de m-am... și acolo, am pus în asta, ce să facem, pentru spălat, să fie 00.44
La cei 70 de ani, pensionarul se trezește cu noaptea-n cap, când este mai răcoare, și merge la piață să aducă apă.
Radu Constantin, locatar: Am cărat prima dată dimineață că după aceea intru în casă.
- Câtă apă ați cărat astăzi?
Radu Constantin, locatar: Vai, tot ce vedeți acolo și acolo, toate le-am cărat astăzi, plus că am mai pus în vase.
- De unde aduceți apă?
Radu Constantin, locatar: De la piață și oamenii au cam început să se uite chiorâș acolo la piață, dar ce faci, matale uzi flori?”
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii- wowbiz.ro
Citeste si: Indignare generală după ce un bărbat care a lucrat 104 zile la rând a murit pentru că i-au cedat organele- antena3.ro
Și vecina lui, doamna Valița, a învățat să economisească fiecare picătură de apă.
„- Uite așa fac...
- Așa spălați vasele?
- Vedeți, așa spăl.
- E greu?
- E greu, cum nu e greu...Câte un pic ca să fac economie că e scumpă apa!”
Bătrâna nu poate să care apă de la piață, așa că este nevoită să o cumpere de la magazin.
Valița Zvorișteanu, locatar: „Cum să cumpăr apă și să beau apă și după ce am mâncat să îmi spăl farfuria cu sticla cu apă. Și de unde că la baie trebuie să torni 5 litri o dată.”
Citeste si: Fără apă caldă în Ploiești. Pe cine dau vina autoritățile?
Datoriile a doi locatari fac un bloc întreg să sufere
De vină pentru această situație, sunt doi locatari care au adunat datorii uriașe la întreținere, spun reprezentanții asociației de proprietari. Restanțele adunate sunt de 69 de mii de lei.
Citeste si: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”- kfetele.ro
Citeste si: Bobby Deol, despre dependența de alcool: "Uitându-se la mine în timp ce mă chinuiam". Cum a depășit actorul indian acele situații dificile- radioimpuls.ro
Citeste si: Medic acuzat că a ucis un băiat pe care l-a operat urmărind tutoriale pe YouTube- antena3.ro
Mariana Filimon, reprezentant asociație de proprietari: „S-a mers pe teren, s-au dat somații, am recuperat pe teren 900 de lei, bani care au fost imediat virați la Apavital, a doua zi. Deci contractul de furnizare între asociația de proprietari și apavital prevede ca plata apei potabile să fie la o lună ori noi nu reușim să achităm aceste debite dacă nu le încasăm.”
Furnizorul spune că, atât timp cât asociația de proprietari nu va plăti pentru serviciile de care locatarii au beneficiat, apa nu va curge, din nou, la robinete.
Citeste si: Un oraș din România va rămâne fără apă caldă timp de o lună
Răzvan Manolache, purtător de cuvânt Apavital Iași: „Apa a fost furnizată către asociație, însă asociația nu a achitat consumul pentru un număr de cinci facturi lunare, într-o valoare estimată de 13.440 de lei. Chiar s-a acceptat și o eșalonare la plată a acestor datorii, însă nu a fost respectată.”
Pe lângă plata datoriilor, asociația de proprietari trebuie să plătească acum și cheltuieli de rebranșare.
Citeste si: VIDEO| Lipsa apei calde a făcut ca vânzările de oale și ligheane să explodeze în București