VIDEO | Lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt ca și încheiate. Cât mai durează până la inaugurare

La vară, bucureștenii vor putea să circule cu mult-așteptatul metrou din Drumul Taberei, după 6 ani de întârzieri. E ultima promisiune a ministrului Transporturilor, care vrea să deschidă mai rapid şi şantierul magistralei care să lege oraşul de aeroportul Otopeni.

D.S., joi 23 ianuarie 2020 , 19:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ceea ce vedeţi acum ar fi trebuit să fie o extindere a staţiei de metrou Eroilor, de unde va pleca magistrala spre Drumul Taberei. Din 2014 trebuia să circulăm pe acest traseu care are în total 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

De atunci au fost doar amânări şi promisiuni neîndeplinite.

Andreea Gurban, reporter: Şase amânări de termene din vara lui 2011 de când au început lucrările la M5 şi până în prezent. Iată că acum, la 9 ani aproape de la debutul lucrărilor, ne confruntăm cu cea de-a şaptea amânare. Şi anume că abia din vara acestui an, din iunie 2020 vom putea folosi magistrala M5 Drumul Taberei.

Citeste si: Ministrul Transporturilor spune că metroul va circula în Drumul Taberei în iunie 2020

Această ultimă promisiune aparţine ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Potrivit Metrorex, lucrările sunt gata în proporţie de 99%. La finisaje încă se mai lucrează. Lucrările la această reţea au costat 2 miliarde şi jumătate de euro.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt ca și încheiate

Magistrala va avea 7 km, ceea ce va duce totalul transportului subteran la 78 de km de reţea şi 63 de staţii.

Când va fi gata, se estimează că M5 va scoate din trafic aproape 10 mii de vehicule.

Andreea Gurban, reporter: Acesta este ritmul lucrărilor de la staţia Eroilor de pe magistrala Drumul Taberei. Muncitorii spun că astăzi s-au turnat şi bucăţile de granit şi în zilele următoare se va căra molozul care s-a creat în urma lucrărilor.

Cei care locuiesc în cartierul Drumul Taberei sunt sătui de promisiuni.

Ne mutăm la o altă promisiune. Magistrala 6, care ar fi trebuit să lege aeroportul de oraş, mai exact de staţia 1 Mai.
Lucrarea, evaluată la 1,3 de miliarde de euro, ar trebui să fie gata în 4 ani. Deşi acordul de finanţare a fost semnat acum 10 ani, construcţia încă nu a demarat. Cel care a câştigat licitaţia a fost atacat în instanţă.

Citeste si: Incident grav la stația de metrou Păcii. Un bărbat s-a aruncat pe șine

ALEXANDRU VÂLVOI, PREŞEDINTE ROMÂNIA FĂRĂ GROPI: Istoria ne-a arătat de fiecare dată că aceste termene au fost regândite, reprognozate, nu avem noi date care să indice să fim optimişti cu acest nou termen.

15 miniştri AU ocupat funcţia de şef al Transporturilor din 2011 şi până în prezent, însă niciunul nu a reuşit să dea în funcţiune reţelele de metrou promise.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si