VIDEO-Magazinele din stațiile de metrou, demolate cu forța de oficiali

Pentru că n-au eliberat comercianții magazinele din stațiile de metrou până pe 2 aprilie, autoritățile s-au mobilizat să le demoleze spațiile.

Author: Iulian Ciurea miercuri 07 aprilie 2021 , 19:17

Magazinele din stațiile de metrou, demolate cu forța de oficiali
Magazinele din stațiile de metrou, demolate cu forța de oficiali
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Îmbrăcat la costum și înarmat cu o rangă- directorul Metrorex- Ștefan Paraschiv- a dat o mână de ajutor muncitorilor care s-au apucat de dimineață să demoleze chioșcurile din stația

de metrou Ștefan cel Mare- 6 la număr. În tot acest timp- comercianții- care ferecaseră ușile în semn de revoltă- strigau cu toată puterea în speranța că operațiunea se va opri.

Inițial- la stația de metrou- venise primarul sectorului 2- Radu Mihai- care a încercat în zadar să potolească revolta comercianților...

Stațiile de metrou rămân fără magazine

Disperați- comercianții din alte stații- au venit să implore autoritățile să înceteze demolările.

„Nu am făcut nimic rău, am muncit, sunt aici, sunt operată de o lună de zile la ficat și picioarele mele tremură”, spune o comerciantă.

Surzi la tot- muncitorii au mers mai departe...

Patronii magazinelor de la metrou se plâng că au fost luați ca din oală- că nu i-a avertizat nimeni să-și strângă marfa. Doar că exista deja o dispoziție și ar fi trebuit să evacueze spațiile încă de pe data de 2 aprilie. Autoritățile spun că sunt construcții ilegale.

„După 27 de ani ce fac eu? După 27 de ani eu ce fac? Unde merg? Mă angajezi pe mine la primărie?”, au strigat oamenii.

Cea care strigă revoltată e Claudia Elena Minea- vicepreședintele spațiilor comerciale de la metrou și- totodată- spun jurnaliștii de la gândul- proprietara unor magazine din mai multe stații. Femeia ar fi iubita liderului de sindicat Ion Rădoi- spune același cotidian care i-a fotografiat pe cei doi împreună. Contactată ulterior de reporterii știrilor Kanal D- ea nici nu a negat asta- dar nici nu confirmă.

„Doamnă, viața mea privată nu are nicio legătură! Eu pot să am, sunt o femeie divorțată, pot să am 100 de relații sau niciuna!”, spune Claudia Elena Minea.

Scandal în subteran din cauza magazinelor din stațiile de metrou

Între timp, circul din subteran continuă... autoritățile fiind decise să meargă mai departe- chiar dacă patronii refuză să golească magazinele.

„Preferăm ca proprietării să își ridice marfa și să o ducă unde știu ei și dacă nu fac acest lucru, vom fi nevoiți să ridicăm noi marfa și să o deplasăm, să o ducem undeva!”, spune primarul Sectorului 2.

„E abuziv. S-au plătit utilități aici, s-au plătit chirii, cum să vii să intri așa!”, strigă oamenii.

„Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general Metrorex a unei răngi și vreau să vă spun că da: un cartel se destructurează cu ranga”, a declarat ministrul transporturilor.

Mâine se vor demola magazinele de la stația Pipera și vineri- cele de la Piața Iancului. Între timp- sindicaliștii amenință cu încă o grevă la metrou.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si