"A sunat din nou alarma la granița cu Ucraina, iar bucăți dintr-o dronă rusească s-au prăbușit în Republica Moldova. Nu mai puțin de 50 de kilograme de material explozibil au fost găsite în resturile dronei. Dacă la noi au fost trimise mai multe mesaje RO-ALERT, în țara vecină oamenii nu au primit niciun avertisment", a transmis Cristian Sabbagh.

Resturi de dronă cu explozibil în Moldova

Liniștea nopții a fost zguduită de zgomotele bombardamentelor, după ce Rusia a atacat porturile Reni și Ismail cu un val de drone. Timp de șase ore, alarma de atac aerian s-a auzit fără încetare.

Dronele care au atacat porturile Reni si Ismail au fost distruse de sistemul anti-aerian al Ucrainei. Resturi dintr-o dronă rusească au ajuns însă și pe pământ moldovenesc în zona de sud a țării.

"O informație oficială nu am. Am citit despre incidentul cu această dronă pe internet. 01.04+ 01.39 Nimeni nu a reclamat nimic legat de această dronă", a declarat Natalia Popova, primar Etulia.

Dacă în România, locuitorii de la graniță au primit trei mesaje RO-ALERT să se adăpostească, aici oamenii nu au avut parte de niciun avertisment. În ciuda acestui lucru, localnicii, majoritatea pro-ruși, spun că nu se tem.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Experții au constat că printre resturile de dronă se aflau și aproximativ 50 de kg de explozibil.

"Este asigurat perimetrul. Sunt acolo reprezentanții mai multor autorități de forță, vorbim de Poliția de Frontieră, Poliția Națională", a declarat Raisa Novitchi, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Autoritățile din Moldova au detonat în siguranță bucățile care aveau încărcătură explozibilă. Într-o postare pe rețelele de socializare, Maia Sandu a condamnat atacurile repetate de peste graniță.

"Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue", a declarat Maia Sandu.

Și premierul Republicii Moldova a anunțat că a fost declanșată o investigație. De la începutul războiului, mai multe fragmente de drone au căzut pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: Reacția lui Marcel Ciolacu în contextul atacurilor din apropierea graniței cu țara noastră. Cât de pregătită este România din punct de vedere militar?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: