VIDEO | Mama unui bebeluş care a murit la o lună după naştere acuză medicii care i-au monitorizat naşterea de malpraxis

Doi părinți aduc acuzații grave unor doctorițe de la Maternitatea Buzău, după ce bebelușul le-a murit la o lună de la naștere. Malpraxis - este verdictul pe care-l rostesc îndurerați. Spun că monitorizarea sarcinii a fost defectuoasă și cer să se facă dreptate.

R.B., sâmbătă 09 noiembrie 2019 , 18:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe toată perioada sarcinii, Ana-Maria Mitu, de 23 de ani, a fost supravegheată la un cabinet particular de obstetrică. În apropierea termenului la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.

”Am fost la control, am întrebat-o pe doamna Șerbănoiu dacă totul este în regulă și mi-a zis că nu sunt de naștere”, spune femeia.

După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu, dar cu salvarea. A fost internată însă fără prea multe investigaţii din partea doctoriţei care a luat pacienta în primire. I s-a spus că durerile sunt cauzate de o banală infecție a rinichilor.

Citeste si: Poliţia Capitalei cere sprijin pentru găsirea unui băiat de 15 ani care a plecat, în urmă cu două zile, din curtea unui liceu din Sectorul 1

”Starea ei s-a agravat, starea generală s-a agravat iar atunci domnul doctor Mario Constantinescu a luat singur decizia de a o vedea și el cu toate că nu era medicul ei curant”, spune tatăl copilului. 

Abia atunci s-a descoperit cauza, fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.

Citeste si: VIDEO | O fetiţă de 4 ani a fost rănită de un urs în judeţul Braşov

”Am considerat că e mai sigur prin cezariană.... lichidul foarte modificat care a fost în aparatul respirator a făcut ca adaptarea la respirație să nu fie optimă”, spune medicul Mario Constantinescu.

Bebelușului i s-a degradat starea de sănătate încă din pântece, astfel că la naștere, a primit scorul APGAR 5. A fost intubat imediat şi, pentru că starea era din ce în ce mai gravă, a fost trimis la o clinică din Capitală. La o luna dupa transfer, copilul a murit”, spune medicul Mario Constantinescu.

”Copilul nu s-a născut cu malformații congenitale de aici și marile pareri de rău ale noastre, el ar fi trebuit....un copil de care să ne bucurăm”, spune tatăl copilului.

Citeste si: Elena-Roxana a fost abandonată într-un spital din Austria. Ea se află în comă, dar medicii nu o pot opera fără acordul familiei

La o zi după ce şi-au îngropat pruncul, părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliţie.

Tatăl bebeluşului spune că va da în judecată Maternitatea şi va cere despăgurbiri morale de 100.000 de euro, bani pe care vrea să îi doneze pentru dotarea spitalului Marie Curie. Cei doi medici acuzați nu au putut fi contactați pentru a-și prezența punctul de vedere.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si