Era pensionară și, deși avea hipertensiune și suferea de diabet, femeia s-a dus în continuare la spitalul județean, unde asigura linia de gardă, pentru că știa că e nevoie de ea.

Sunt din ce în ce mai multe cadre medicale infectate la spitalul județean din Botoșani, care riscă să devină un al doilea caz Suceava.

Citeste si: Pandemia a creat un mediu ideal pentru atacurile cibernetice. Află cum te poți proteja, la Cybersecurity ONLINE FORUM by Financial Intelligence!

Mariana Andrioaie avea 68 de ani și deja ieșise la pensie, dar a considerat că nu este momentul să stea acasă tocmai când pandemia de coronavirus umple spitalele.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Era medic de medicină internă și toata viața și-a dedicat-o îngrijirii celor bolnavi. Avea doi copii, ambii medici, băiatul- stomatolog, iar fata specialist în pneumo-ftiziologie.

Mariana Andrioaie a fost prima care a intrat în contact, la jumătatea lunii martie, cu o pacientă suspectă și apoi confirmată cu coronavirus, după care a cerut să fie testată, iar primul rezultat a fost negativ, dar femeia a început să se simtă rău.

Doctorita a fost transferată la spitalul de Boli Infectioase din Iasi, pentru că starea ei începuse să se agraveze atat din cauza infectiei cu covid-19, dar și pe fondul afecțiunilor deja existente.

Citeste si: Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţi: Numărul cazurilor de Covid-19 ar putea intra pe trend descendent

Noaptea trecută, organismul doctoriței a cedat și Mariana Andrioaie a devenit cel de-al doilea medic răpus de coronavirus in țara noastră.


SINCRON dr Ioan Asaftei, purt decuv Spital Judetean Mavromati Botosani

Mult mai norocoasă, o asistentă de la același spital care a îngrijit încă de la început bolnavi de covid-19 a revenit acasă după o tură de două săptămâni, timp în care familia nu a vazut-o.

Citeste si: Medicii sunt în alertă! Tot mai mulți copii, internați la Terapie Intensivă. Care este legătura cu COVID-19

Când a intrat pe usă, soțul, militar de carieră și fata, studentă la medicină, i-au făcut o primire care a devenit virală pe internet.

In prezent, in Spitalul Judetean Mavromati din Botosani, peste 150 de cadre medicale sunt bolnave de coronavirus- aici riscă să se repete cazul Suceava.

Peste o mie de cadre medicale din România au fost infectate cu coronavirus în cele două luni care au trecut de la prima infecție declarată în țara noastră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si