Peste 3.000 de persoane sunt prezente sâmbătă la Bucharest Pride, deşi autorizaţia era acordată pentru o manifestaţie de 500 de persoane.

„Sâmbătă, de la 17:00, pe Calea Victoriei, colorăm oraşul în culorile iubirii şi libertăţii”, au anunţat organizatorii.

„Vom purta masca de protecţie, ne vom dezinfecta mâinile atunci când vom sosi la punctul de pornire şi vom respecta distanţarea de 1 metru între participanţi”, au

precizat ei.

Citeste si: Papa Francisc- de acord cu uniunea civilă dintre două persoane de același sex

Marșul LGBT din Capitală

Manifestanţii s-au întâlnit pe Calea Victoriei, între Strada Sevastopol şi Strada General Gheorghe Manu, de unde au pornit în marş, pe Calea Victoriei până în Piaţa Universităţii.

Finalul marşulului Bucharest Pride în Piaţa Universităţii este programat pentru ora 20:30.

Citeste si: Biserica rusă, anunț șocant: Mulți catolici vor trece la ortodoxie după declarațiile Papei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform reprezentanţilor Asociaţiei ACCEPT, manifestarea a început la ora 17.00, pe Calea Victoriei, participanţii fiind chemaţi să „coloreze oraşul în culorile iubirii şi libertăţii”.

Jandarmeria Bucureşti a transmis, vineri seară, precizări „în legătură cu informaţia transmisă public de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la „un acord cu Jandarmeria” care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţia în vigoare, cu ocazia marşului”.

„Dezminţim informaţia vehiculată în spaţiul public şi facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfăşurarea adunării publice în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea şi securitatea participanţilor şi ale celorlalţi cetăţeni să poată fi asigurate”, a arătat sursa citată.

Totodată, reprezentanţii Jandarmeriei au amintit că nerespectarea numărului de participanţi stabilit de legislaţia în vigoare şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia.

Citeste si: Trei femei de naţionalitate srilankeză ar fi fost batjocorite într-un centru de carantină din România

video-membrii-comunitatii-lgbt-s-au-strans-pe-calea-victoriei
Membrii LGBT.[Sursa foto: PixaBay]

„Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare”, a precizat sursa citată.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat, luni, organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane.

Citeste si: Gigi Becali va merge în urma paradei LGBT cu apă sfințită: "Acolo pe unde trec ei, acolo duhuri necurate vor fi și demoni."

De asemenea, „reprezentanţii Capitalei au solicitat Asociaţiei ACCEPT ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars-CoV-2”, arăta Primăria Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: