Biserica rusă, anunț șocant: Mulți catolici vor trece la ortodoxie după declarațiile Papei

Biserica rusă susține că mulți catolici vor trece la ortodoxie după ce Papa a spus ca susține persoanele de orientare homosexuală în dorința acestora de a se căsători civil.

Razvan Ilie, sâmbătă 24 octombrie 2020 , 15:18

putin si biserica
Reacția bisericii de la Moscova, în spiritul conservatorismului susținut de Vladimir Putin
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Susținerea de către Papa Francisc a uniunilor civile de același sex îi va determina pe credincioșii catolici să se convertească în masă la creștinismul ortodox și la protestantism, a declarat recent un înalt oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Papa Francisc este primul Suveran Pontif care a susținut dorința de a se căsători a cuplurilor de același sex într-un documentar care a fost difuzat săptămâna aceasta la Roma. Poziția sa marchează o îndepărtare de la documentul din 2003 al biroului responsabil de doctrina Vaticanului, care se opune „recunoașterii legale a uniunilor homosexuale”.

Citeste si: Papa Francisc - de acord cu uniunea civilă dintre două persoane de același sex

Papa Francisc: Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie

Papa Francisc a făcut recent o declarație istorică. Suveranul a transmis că este de acord cu legătura civilă dintre două persoane de același sex.

Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar prezentat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă, cea mai clară declaraţie cu privire la acest subiect de până acum a Suveranului Pontif.

Citeste si: Județul din România ferit de coronavirus până acum

Citeste si: Rugăciunea către Sfântul Dumitru care face minuni. Ai putea scăpa de toate problemele

”Homosexualii au dreptul să facă parte dintr-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui dat afară sau făcut să sufere din această cauză”, declară Papa argentinian în acest documentar, intitulat ”Francesco”, citat de Catholic News Agency.

Reacția Bisericii ortodoxe ruse: „Oamenii vor alerga la ortodocși după aceste declarații” 

Roman Silantiev, șeful drepturilor omului la Consiliul Popular Mondial al Bisericii Ortodoxe, a numit comentariile Papei Francisc „un pas puternic spre degradare”. „Oamenii vor alerga la ortodocși și protestanți după aceste declarații”, a susținut oficialul rus pentru site-ul de știri Podyom. „Acest lucru ar putea provoca un fel de divizare, deoarece mulți catolici sunt destul de conservatori”, mai crede oficialul rus.

Comentariile sale vin pe fondul îmbrățișării de către Rusia, pe o scară din ce în ce mai largă, a valorilor conservatoare, cu o intoleranță persistentă față de comunitatea LGBT și critici asupra Occidentului liberal.

Căsătoria, redefinită în sens conservator în Rusia

Majoritatea rușilor au votat în această vară în favoarea schimbărilor constituționale care, pe lângă faptul că i-au permis președintelui Vladimir Putin să-și extindă domnia, au adăugat în Constituție un limbaj care definește căsătoria ca o uniune între un bărbat și o femeie.

Rusia a dezincriminat homosexualitatea în 1993. Douăzeci de ani mai târziu, a interzis „propaganda homosexuală către minori”, despre care activiștii spun că autoritățile se folosesc pentru a-i împiedica să afișeze steaguri LGBT și să organizeze evenimente de mândrie homosexuală.

Silantiev a luat în râs comentariile Papei Francisc cu privire la uniunile civile homosexuale, spunând că „poate că oamenii cu acele înclinații vor intra în preoție ... având în vedere impactul masiv al homosexualității în rândul clerului de acolo (catolic).”

Sursa: Moscow Times


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si