Aseară a fost haos in subteran după apariţia unei defecțiunii pe şine între stațiile Mihai Bravu și Dristor.
S-a creat o aglomerație fără precedent. Au fost trimise si forțe de ordine, însă chiar și așa era furnicar. Astăzi, secretarul de stat Raed Arafat a dat vina pe firma de securitate a Metroului, că nu a gestionat corespunzător situația.

Din fericire, nu au fost victime. Însă, aproape săptămânal, metroul trece de ani de zile prin apă și foc.

Metroul bucureștean este nesigur pentru călători. Oamenii: Un adevărat pericol

O confirmă și acest domn care își amintește cu groază de un incident petrecut acum 10 ani în stația de metrou Piața Victoriei.
„O baterie din vagoane a luat foc! Deci începuse fumul să intre în compartiment, lumea era disperată, trebuia să spargem geamurile, geamurile nu se sparg ușor! Trebuie să te pui pe burtă jos să mai iei aer că începe fumul și nu mai ai aer!”, spune bărbatul.

În urmă cu zece zile, un călător a surprins fumul degajat de la o garnitură de metrou la Piața Unirii.
Metrorex a explicat atunci că fumul a fost degajat din cauza defecțiunii unui tren. Seria neagră din subteran este, însă, una prea lungă pentru siguranţa noastră. O explozie s-a produs la o garnitură de metrou in stația Tineretului şi în septembrie acest an.

Potrivit oficialilor, problema tehnică a apărut la o șină. Explicaţiile sunt multe, dar la fel si nemulţumirile celor care plătesc să circule rapid şi în siguranţă cu metroul.
„În ultimele 2 luni de zile, s-au produs 8 incidente pe cele 5 magistrale din subteran. S-au fisurat geamurile trenurilor ori s-au defectat chiar trenurile, s-au defectat chiar și șinele, s-au produs avarii pe conductă ori s-au creat acumulări de apă pe peron”, relatează reporterul Kanal D, Andreea Gurban.

Oamenilor începe să le fie frică să circule cu metroul

Iată o listă a incidentelor, doar din ultimele trei luni:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

16 septembrie- M5/stația Tudor Vladimirescu- fisurare geam tren

29 octombrie- M4/1 Mai- Basarab 2- defectare tren

23 noiembrie- M3/ Mihai Bravu- Dristor 1- defectare șină

1 octombrie- M5/Eroilor 2- avarie pe conductă

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

4 octombrie- M5/Valea Oltului- acumulări de apă.

Actualul director Metrorex se apără, spunând că pe rol sunt mai multe investiții, iar primele rezultate le vom vedea la începutul anului viitor! Cauza acestor întârzieri? Birocrația...
„Documentația de achiziție este pregătită, inclusiv contractul de finanțare este semnat, urmează să se organizeze și procedura de achiziție, sunt anumite zone de instalație unde furnizorul și-a declinat competența de participare și

va trebui să găsim alte soluții tehnice!”, spune directorul regiei.

Dar care investiții, când, de exemplu, la o stație precum Grivița- inaugurată în anul 2000, pereții arată dezolant. Mucegaiul nu se mai distinge de vopsea și nici acoperișul nu a mai fost reparat într-o stație care face legătura cu Gara de Nord, un nod principal.
Actualul ministru al Transporturilor Lucian Bode a promis că până în 2025 va fi dată în folosință chiar și Magistrala 6, aceea care va face legătura cu aeroportul. Rămâne doar să aflăm nervii noştri câte dintre aceste promisiuni vor devenit realitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si