Vreme de o lună, pe piața din România a mers ca unsă o veritabilă afacere în mediul online, prin intermediul unui site care promova intens încălţăminte sport contrafăcută. Sub paravanul unor firme extrem de cunoscute și scumpe- indivizii vindeau marfa la preț de chilipir.

Cumpărătorii au căzut în capcană cu sutele. Unii au cumpărat mai multe perechi de adidaşi, iar când au primit coletele au suferit un șoc!

În locul încălțămintei de firmă, oamenii s-au trezit cu marfă de proastă calitate, alta decât cea prezentată în fotografiile de pe site. Au urmat telefoane şi mesaje către vânzător- dar nimeni nu a binevoit să răspundă. După câteva zile site-ul a dispărut pur şi simplu iar clienţii au rămas cu paguba.

Din păcate, astfel de țepe sunt la ordinea zilei. Iar prada e ușor de cucerit, având în vedere că trăim într-o lume în care tinerii sunt ahtiați după branduri! Astfel că sunt puţini cei care nu au fost înşelaţi măcar o dată pe internet.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a ajuns o femeie în stare gravă la spital din cauza unei creme antirid!

Însă ne putem feri să luăm „țepe”. De pildă, există pagini pe reţele de socializare- unde oameni pricepuți explică în detaliu care produs e original și care e... fake. Unul dintre ei este BustaRomânia, un tânăr care timp de 7 ani s-a specializat pe depistarea articolelor contrafăcute. Are aproape 100.000 de urmăritori in mediul online care îi cer sfatul atunci când vine vorba de haine de firmă. Şi-a atras, insă, mulţi duşmani- atât din rândul negustorilor, cât și a persoanelor publice care poartă astfel de haine sau încălțăminte.

Sunt anumite lucruri care ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Spre exemplu dacă intri pe un site şi toate produsele sunt la reducere, este probabil ca ele să fie fake. Dacă preţul este prea bun ca să fie original, sigur e fake.

La fakeuri se regăseste mai mult surplus de material. Surplus de lipici, cusături proaste, Ei folosesc oricum materiale mai proaste şi se simte diferenţa.

Mii de tineri, înșelați cu pantofi sport contrafăcuți. Ce fac escrocii

Detaliile fac diferența. În ultimii ani au apărut tot mai multe articole care imită fidel originalul. Spre exemplu această pereche de adidaşi originali costă aproximativ 1.500 lei, insă escrocii au reuşit să copieze produsul aproape perfect.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Prima chestie la care poţi să te uiţi este la boost, la talpa lor. Cel original are un boost soft, iar la cel fake nici măcar nu poţi să îl apeşi. La interior avem acest inside tag unde este logo-ul.

Diferă de cel de la fake care este şi mai prost lipit şi are greşeli.

Este esenţial să fiţi extrem de atenţi atunci când faceți cumpărături online, iar dacă sunteți înșelați, nu ezitați să faceți plângere la Protecția Consumatorului.

Citeste si: Cum sa cumparati piese auto de calitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si